ÚSTECKO

Hotové byty v Matiční ulici. Pomoc pro rodiče a ženy v krizi

Rekonstrukce bytového domu v Matiční ulici je dokončena. Vytvořeny byly tři krizové a nájemní byty, které pomohou osamělým rodičům a ženám v krizi. Projekt podpořil Ústecký kraj jedním milionem korun z celkových nákladů 4,2 milionu Kč.


Rekonstrukce bytového domu v Matiční ulici je u konce. Už jen posledních pár úprav a krizové i nájemní byty mohou začít plnit svůj účel.

Bytový dům, sídlící na adrese Matiční 183/9, byl v nedávné době kompletně zrekonstruován za účelem vytvoření krizových a nájemních bytů. V rámci projektu byly zrekonstruovány tři malometrážní byty se základním vybavením. Tyto byty budou využívány příslušnými odbory Magistrátu města Ústí nad Labem. Nájemní byty budou k dispozici uchazečům a krizové byty budou službou pro ženy nebo osamělé rodiče s dětmi v krizi (například fyzické nebo psychické týrání, hádky, rodinné nebo manželské konflikty aj.), kterým bude poskytnuto okamžité ubytování.

V rámci představení projektu odborné veřejnosti proběhl 22. května den otevřených dveří nově zrekonstruovaného bytového domu. Předání základních informací a přivítání účastníků se ujal náměstek primátora Tomáš Vlach: „Krásné Březno je městská část s dobrou občanskou vybaveností. Investicemi města chceme přispět ke zklidnění lokality včetně ulice Matiční. Jeden bytový dům jsme již opravili a také jsme provedli demolici některých zchátralých budov.“ Následně se slova ujal náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Kulhánek, který stručně shrnul spolupráci města a kraje na takových projektech, jako je právě bytový dům v Matiční ulici a ocenil přístup města ve snaze dokončit potřebné projekty.

Po zahájení akce následovala prohlídka celého bytového domu. Zájemci si mohli prohlédnout jednotlivé byty i další prostory objektu. Bylo také možné nahlédnout do již hotových bytů, které se nacházejí v sousedním vchodě budovy.

Celkové náklady na rekonstrukci byly 4,2 mil. Kč. Projekt byl podpořen z Fondu Ústeckého kraje ve výši 1 mil. Kč.