OSTRAVSKO

Hasičská soutěž: Ostrava a Přerov triumfují!

Uplynulý víkend se ve městě Třinci konala, v prostorách integrovaného výjezdového centra na Frýdecké ulici a na městském stadionu, tradiční krajská soutěž HZS a SDH Moravskoslezského a Olomouckého kraje v požárním sportu. Statutární město Třinec tak bylo opět v obležení sportovců. Síly zde poměřovala soutěžní družstva nejen profesionálních, ale i dobrovolných hasičů Moravskoslezského a Olomouckého kraje.

Družstva se utkala v disciplínách jako je výstup na cvičnou věž nebo ve štafetě 4x100 metrů s překážkami, či v královské disciplíně požárního sportu, kterou je požární útok.

Celkové vítězství v kategorii profesionálních hasičů v Moravskoslezském kraji vybojovalo družstvo z Ostravy, druhou příčku vybojoval Bruntál a na třetí, bronzové pozici se umístilo družstvo hasičů z Karviné. V Olomouckém kraji vybojovalo zlato, před třetím Jeseníkem a druhou Olomoucí, družstvo z Přerova.

V celkovém pořadí družstev SDH si u žen vedlo nejlépe družstvo z Oprechtic, druhé místo obsadila Nová Ves, třetí pak Těškovice. U družstev SDH můžu si celkové vítězství odnesli muži z Hájova, následováni družstvem Těškovic a na třetí příčce skončilo družstvo z Frýdku.

Fotogalerie k dispozici: https://ncs.hzsmsk.cz/s/x5iTEXoarf7DmZi