OLOMOUCKO

Festival filharmonie - nová aranžmá a hvězdní interpreti slibují nezapomenutelné zážitky

Interpreti ve spolupráci s dirigenty Stanislavem Vavřínkem a Hanzem Sedláčkem slibují na letošním Festivalu filharmonie nezapomenutelné hudební zážitky. Díky modernímu hudebnímu zpracování skladeb se návštěvníci mohou těšit na úplně nová aranžmá písní. Hlavním aranžérem je Honza Lstibůrek, který přinesl do písní svěží a inovativní přístup. Richard Krajčo, jedna z hvězd programu, oceňuje nová aranžmá a přiznává, že při jejich poslechu měl husí kůži.

Na fotbalovém stadionu v Olomouci zazní ve čtvrtek podání Richarda Krajča oblíbené hity i starší písně kapely Kryštof. „Fanoušci tyto skladby na koncertech běžně neslyší, ale teď budou mít nádherný hudební doprovod a emoční sílu,“ říká frontman kapely.

Čtvrtek bude patřit také Petru Jandovi, který zahraje přepracované písně kapely Olympic. Po něm následuje vystoupení Josefa Vojtka s Inflagranti. První večer festivalu bude vrcholit šansony Hany Zagorové v podání Renaty Drössler, která přináší vlastní interpretaci zatímco zachovává ducha původních písní.

Druhý den festivalu se mohou návštěvníci těšit na vystoupení Anety Langerové, Jiřího Pavlici s Hradišťanem a kapelu Fleret. Pátek přinese atmosféru s nádechem folku, i nadále však budou písně v aranžích pro orchestr.

Během loňské premiéry festivalu byl zájem obrovský a letos organizátoři rozšířili program na dva dny, aby uspokojili poptávku po vstupenkách. Lístky jsou stále k dispozici v síti Ticketportal, a to v cenovém rozmezí od 790 do 3 390 korun.

Letošní festival přináší nejen hudební, ale i kulturní zážitky. Program Svátků města Olomouce, který bude probíhat souběžně s Festivalem filharmonie, nabídne přehlídku čestných stráží z celého světa, slavnostní průvod ke cti svaté Pavlíny i středověké řemeslné trhy.

Svátky města jsou významnou kulturní událostí, která v Olomouci obohacuje kulturní dědictví a nabízí bohatý program včetně tradičního středověkého jarmarku a promenádních koncertů ve Smetanových sadech.

Podle umělecké ředitelky akce Ivety Gronské slibuje letošní festival skvělý hudební zážitek díky prostředí stadionu, které zajišťuje vynikající akustiku a viditelnost pro všechny návštěvníky.

Hlavní program festivalu vyvrcholí v neděli výstavou Vyznání růžím v olomouckém rozáriu a slavnostním promenádním koncertem ve Smetanových sadech, který uzavře letošní oslavy města Olomouce.