ZLÍNSKO

Dvoudenní festival "Rožnov mě baví 2024" bude plný zábavy

V pátek odpoledne zveme všechny občany Rožnova k sousedskému stolu na Lázeňské ulici. Přineste něco vlastního na ochutnání, zapojte se do soutěže o nejchutnější frgál a poseďte se svými přáteli a známými u nejdelšího stolu v historii Rožnova. Pro ty, kteří se aktivně zapojí, máme připraveny za odměnu vstupenky na Svatojánský večer, který začíná ve 21 hod. v Amfiteátru Na Stráni. Lázeňská ulice v podvečer ožije tancem. Čeká nás taneční soutěž, workshop a taneční zábava v Robe Show Trucku, vše pod taktovkou Eriky Ruthar Černé.

V sobotu bude městský park po celý den plný koncertů, zábavy a výborného jídla a pití. Na podiu se představí Beskydský orchestr pod vedením Zdeňka Valy a pěvecký sbor Rosénka, zatančí Line Dance a Heart2Beat/SB. V podvečer vystoupí populární Hradišťan s kapelníkem Jiřím Pavlicou a domácí Mňága a Žďorp. Bude toho k vidění a slyšení mnohem víc. Po celý den budou k dispozici aktivity a hry nejen pro děti, o které se postará středisko volného času, městská policie, fotbalový klub FC Rožnov, Spolek rožnovských žen a Autoklub ČR Rožnov.

Nenechte si ujít dny, kdy vás bude bavit vaše město!

pátek 21. června

Moderuje Ondřej Dvořák

16:30 – 19:30
Sousedský stůl (Lázeňská ulice)
Sousedský stůl je setkání rožnováků a jejich přátel u nejdelšího stolu v historii města, který bude procházet celou Lázeňskou ulicí. Tato společenská akce je založena na vzájemném pohoštění mezi příchozími, strávení pohodového odpoledne se svými přáteli a navazování nových známostí. Přineste něco z vlastní kuchyně na ochutnání a poseďte se svými přáteli a známými.

17:00 – 18:00
Gril vedení města (Lázeňská ulice)
Vedení města bude grilovat a pohostí vás lahůdkami, které budou osobně připravovat na Lázeňské ulici. Současně budou vybírat příspěvky na neziskové organizace v Rožnově pod Radhoštěm.

18:00– 18:15
Slavnostní odhalení názvu Lázeňská ulice
Lázeňský život v Rožnově pod Radhoštěm od letošního roku připomíná také název ulice mezi Společenským domem a základní uměleckou školou. V pátek společně odhalíme ceduli s jejím novým názvem.

18:30– 18:45
Vyhlášení vítězů soutěže o nejchutnější frgál (Lázeňská ulice)

19:00 – 21:30
Taneční battle (Lázeňská ulice Robe Black Box)
Přijďte si zasoutěžit či se podívat na taneční battle, uvidíte tanečníky soutěžit proti sobě v různých věkových kategoriích.

21:30 – 22:00
Taneční worshop s Ersi (Lázeňská ulice Robe Black Box)
Stav se vyzkoušet si lekci Hip-Hopu s naší lektorkou, zakladatelkou taneční skupiny H2BSB ze Střediska volného času Rožnov pod Radhoštěm.

22:00– 24:00
Taneční párty (Lázeňská ulice Robe Black Box)
Hurá! Konečně si užijeme párty pod hvězdami se hvězdami, tak si piš datum a uvidíme se tam.

sobota 22. června

Moderuje Zbyněk Terner

9:00 – 11:00
Deskohraní (městská knihovna)
V přednáškovém sále knihovny budou připraveny deskové a společenské hry, které si budou moci malí i velcí fandové deskových her zahrát pod vedením Terezy Šmajclové.

10:30 – 11:30
Beskydský orchestr (hlavní podium v parku)
Beskydský orchestr (dříve Junior Beskydská muzika) z Rožnova pod Radhoštěm je dechový orchestr navazující na dlouhou tradici Beskydské muziky z Rožnova a okolí.

11:45 – 12:30
Malba (hudební altán)
Malba, to je valašská písničkářka Barbora Maléřová. Někdy sama s kytarou, ale častěji s Patrikem a jeho cajonem. A brzy také s celou kapelou... Hrají a hrát budou vlastní písně na pomezí folku a popu.

13:00 – 13:30
Rosénka (hlavní podium v parku)
Smíšený pěvecký sbor působící při Klubu seniorů Rožnov pod Radhoštěm.

13:30 – 14:00
Line Dance a Podskaláček (hlavní podium v parku)
Již od roku 1970 působí v Rožnově pod Radhoštěm valašský dětský soubor písní a tanců Podskaláček. Za více než 50 let činnosti souboru prošlo jeho řadami okolo 2000 zpěváků a tanečníků. Line dance je velmi příjemný taneční směr pro každého v každém věku, ke kterému nepotřebujete partnera. Tancuje se v řadách, každý tanec se skládá z přesně stanovených tanečních kroků, které se za sebou opakují v určitých sekvencích.

14:00 – 14:30
Swingová tančírna (arkáda společenského domu)

14:40 – 15:00
Heart2Beat/SB (hlavní podium v parku)
Taneční skupina, která se zabývá tanečním stylem streetdance, do kterého se řadí mnoho forem tance např. Hip-Hop, House, Dancehall, Wacking, Vogue, Krump…

15:30 – 16:30
Rákosníček a hvězdy (hlavní podium v parku)
Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet je rybníček Brčálník. Na první pohled vám může připadat docela obyčejný, ale už na ten druhý zjistíte, že se v něm dějí podivuhodné věci. Bydlí tam totiž Rákosníček. Roztomilý zelený skřítek sršící nápady. Vyražte s námi do jeho světa, plného hravosti, humoru a písniček, vyražte s námi za Rákosníčkem.

16:30 – 17:00
Swingová tančírna (arkáda společenského domu)

17:00 – 17:45
Patt Berry Trio (hudební altán)
Patt Berry je muzikant a busker z Valašska, známý svou dynamikou, bluesovým feelingem, netradičním hlasem a buskingem na cestách. Nyní nově v triu se zpěvačkou a pianistkou Amálií Hrůzovou a baskytaristou Martinem Žákem.

18:00 – 19:15
Hradišťan (hlavní podium v parku)
Jiří Pavlica & Hradišťan je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tradice.

19:30 – 20:30
Crown the Vibe (hudební altán)
Crown the Vibe je indie pop/rocková kapela ze Vsetína zabývající se autorskou hudební tvorbou.

21:00 – 22:15
Mňága a Ždorp (hlavní podium v parku)
Mňága a Žďorp je česká rocková hudební skupina pocházející z Valašského Meziříčí (přesněji odtud pochází zakládající jádro skupiny). Formovala se již od roku 1983.

22:30 – 24:00
DJ Gadjo CZ (hlavní podium v parku)
Dj Gadjo cz je známý především z Radio 1 vysílání world music session Všechny Hudby Světa. Gadjovské festivalové vystoupení doprovodí dvojice skvěle jamujících hudebníků: hráč na saxofon Petr Janda a český afrobubeník Papis Nyass. Jejich společný tanečně karnevalový jam je věnovaný žánrům Latin Jazz, Afrobeat, Balkan Beats nebo Swing & Bass.

Atrakce a zábava pro děti i dospělé

  • Valašská lékárna
  • Fotokoutek
  • Skákací hrad
  • Lanové překážky
  • Dílnička pro děti
  • Hry pro děti i dospělé
  • Malování na obličej
  • Bumper ball
  • Discgolf
  • Taktická střelnice
  • Lanová dráha
  • Fotbalová aréna
  • Výstava historických vozidel
  • Videokout 360
  • Show Truck Robe

Akce se koná za podpory nadace Synot. Partnerem akce jsou Robe a onsemi. Bohatá nabídka občerstvení.