PARDUBICKO

Dotek starých časů. Hrochův Týnec zve na unikátní historickou výstavu

Výstava "Dotek starých časů" na zámku v Hrochově Týnci láká milovníky historie a nostalgie. Expozice zahrnuje historické kočárky, panenky, hračky, gramofony a fotoaparáty.


Chrudimsko zve všechny milovníky historie a nostalgie do zámku v Hrochově Týnci, kde se nachází jedinečná expozice s názvem 'Dotek starých časů'. Tato výstava nabízí fascinující pohled na dřívější éru prostřednictvím historických kočárků, panenek, hraček, starožitných hracích skříní, gramofonů, fotoaparátů a projektorů. Nenechte si ujít příležitost prozkoumat bohatou sbírku a nechat se okouzlit příběhy, které oživují tyto cenné předměty.

Navštívíte-li zámek v Hrochově Týnci, osobně vás provedou majitelé sbírky, kteří vám rádi poodhalí svou vášeň ke sběratelství. Prostřednictvím jejich poutavého vyprávění se dozvíte mnohé o historii kočárků pro děti i panenky, a také o módních trendech přelomu 19. a 20. století. Každý kousek má svůj vlastní příběh, který je připravený být sdílený s návštěvníky.

Představeny budou nejen kočárky, ale také ukázky starých mechanických gramofonů a hracích skříněk. Vaše smysly se jistě potěší i pohledem na stylový nábytek a další drobné kuriozity, které vás přenesou do časů našich předků. Tento zážitek je ideální pro rodiny, ale i jednotlivce, kteří oceňují kouzlo starých věcí.

Nezapomeňte si do svých kalendářů poznamenat následující data: V sobotu 20. července a 17. srpna 2024 od 14.00 hodin proběhnou komentované prohlídky, kde se dozvíte ještě více zajímavostí o vystavených exponátech. Navíc během Víkendu otevřených zahrad 2024 máte další příležitost prozkoumat nejen vnitřní expozici, ale i krásné zámecké zahrady.

Vstup na tuto unikátní výstavu slibuje nezapomenutelný zážitek, který vás nejen obohatí o nové poznatky, ale také vám umožní na chvíli se vrátit do časů, kdy život plynul jiným tempem. Vydejte se na cestu do minulosti a prožijte léto s 'Dotekem starých časů' na zámku v Hrochově Týnci.