OLOMOUCKO

Dálnice D55 mezi Kokory a Přerovem roste rychle

Výstavba dálnice D55 mezi Kokory a Přerovem pokračuje rychlým tempem. Silničáři vyjednávají s vlastníky pozemků o výkupech a připravují se na archeologický výzkum plánovaný na září. Projekt je důležitý pro regionální dopravu i pro ŘSD.


Výstavba dálnice D55 pokračuje mílovými kroky, přičemž další šestikilometrový úsek mezi Kokory a Přerovem naváže na právě probíhající práce na trase Olomouc - Kokory. Současně silničáři aktivně kontaktují vlastníky pozemků s nabídkami na výkup, což je nezbytným krokem k naplnění tohoto projektu.

Podle mluvčího ŘSD, Jana Rýdla, probíhají veškeré jednání s vlastníky individuálně. Rýdl zdůraznil: „Každou otázku a připomínky vlastníků řešíme zvlášť. Doposud jsme nemuseli řešit žádné náhrady.“ Úředníci se kromě toho setkávají také s oblastními představiteli, kteří hospodaří na pozemcích budoucí trasy.

Rýdl navíc informoval o přípravách na archeologický výzkum, jenž by měl být zahájen už v září. „Představitelé hospodařících subjektů byli seznámeni s podmínkami připravovaného archeologického výzkumu,“ dodal mluvčí.

Stavba dálnice D55 je klíčovou infrastrukturou nejen pro ŘSD, ale i pro regionální dopravu. Osmnáctikilometrový úsek Olomouc - Kokory, který je již v realizaci, významně přispěje k dopravnímu propojení v kraji. Současná etapa zahrnuje další důležitý krok k dokončení celé trasy vedoucí až do Přerova.