BRNĚNSKO

Brněnská Riviéra láká na zipline a sportovní park

Letní sezóna na brněnských koupalištích je za dveřmi a návštěvníci se mohou těšit na spoustu novinek, zejména na Riviéře. Celodenní vstupné zde zůstává pro dospělé na 300 korun, zatímco děti od šesti do čtrnácti let zaplatí polovinu, nejmenší návštěvníci mají vstup zdarma.

Od 10. do 16. června se Riviéra promění v rozlehlý sportovní park. Návštěvníci se mohou těšit na populární zipline, který je zavede z hlavní budovy až na druhou stranu bazénu. Kromě toho bude možné vyzkoušet celou řadu dovedností jako střelbu na cíl, discgolf, boulderingovou stěnu, zorbingové koule, balanční schopnosti a nejrůznější sporty.

Nadcházející sezónu však zkomplikuje pokračující rekonstrukce velkého městského okruhu v ulici Bauerova, což ovlivní příjezd k Riviéře. Parkování bude i letos zajištěno ve sportovním areálu za Anthroposem. Návštěvníci se poté dostanou na koupaliště po cyklostezce podél řeky Svratky, přes pochozí lávku až k hlavním pokladnám.

Pro vstup do areálu stačí ukázat čipové hodinky, jednorázovou vstupenku nebo zaplatit vratnou zálohu 200 korun, která bude odečtena při placení vstupu. Autobusová zastávka Riviéra linky 84 je obsluhovaná a návštěvníci se po přechodu ocitnou hned u pokladen.

Cesta z koupaliště bude složitější a návštěvníkům je doporučeno použít pevnou obuv, jelikož koridor pro chodce vede po štěrku či blátu. Kočárky ani vozíčkáři na této trase bohužel nenajdou vhodné podmínky.

Další zmíněná koupaliště jako jsou Zábrdovice, Kraví hora nebo Brno-jih se také otevírají v průběhu letní sezóny. V Mikulově loni otevřeli zrekonstruované koupaliště a letos se návštěvníci mohou těšit na krásný areál s několika bazény, atrakcemi pro děti, beachvolejbalovým hřištěm a pískovou dunou.

Na Den dětí vstupuje většina koupališť do plného provozu. Vyškov, Břeclav nebo Znojmo také očekávají nápor návštěvníků. Naopak v Letovicích a Hustopečích si návštěvníci budou muset počkat, jelikož zde rekonstrukce stále probíhají.

V Znojmě slaví plovárna Louka dvacetileté výročí. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu fotografií dokumentující stavbu areálu. Na první červnový den je také připraven zábavní program pro děti se vstupem zdarma.

Nadcházející sezóna slibuje bohatý program a nové zážitky pro všechny návštěvníky brněnských koupališť. I přes drobné komplikace s příjezdem a stavebními pracemi je rozhodně na co se těšit.