KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Do bazénu zamířilo loni 118 tisíc návštěvníků (TV Západ)

Údaje o návštěvnosti krytého bazénu v Sokolově za rok 2003 zveřejnil jeho správce, městská společnost Sokolovská bytová. Ze zprávy vyplývá, že do bazénu loni zavítalo více než 118 tisíc lidí, z toho 98 tisíc v době vyhrazené pro veřejnost.


Meziročně se přitom počet návštěvníků snížil zhruba o tři a půl tisíce.

„Je tam nepatrný pokles počtu návštěvníků, ale předpokládám, že je to dáno především tím, že v minulém roce bylo mnohem více slunečných dnů, takže lidi přes letní měsíce nenavštěvovali bazén častěji než v roce 2002. A protože jsme vstupné nezvyšovali v podstatě od zahájení provozu v roce 2000, tak se trochu navýšila stát ztráta v roce 2003, a sice ze tří set tisíc na sedm set tisíc,“ uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Ztrátu uhradí ze svého rozpočtu město, které každoročně na provoz bazénu přispívá také několika milionovou dotací.

„Ta částka je stejná po dobu tří let a jedná se o tři miliony tři sta tisíc korun,“ specifikoval příspěvek starosta.

Na příští rok se navíc v sokolovském bazénu plánují výrazné úpravy. Ty by měly odstranit problémy, které zde v současnosti vznikají při vyšším počtu návštěvníků.

„Rekonstrukce bazénu proběhla trochu nešťastně. Tím, že tobogán je nasměrován do hlavního bazénu, nemůžeme využívat všechny dráhy, takže připravujeme rozšíření bazénu směrem k terase, přistavět další tobogán a tento otočit tak, aby prostě ti, co chtějí řádit žádným způsobem neovlivňovali ty, co chtějí sportovat. Samozřejmě tato rekonstrukce bude poměrně drahá, neměla by převýšit 20 milionů korun a je jenom otázka rozpočtu, zdali na to najde peníze,“ popsal Jakobec. 

Sokolovský bazén je letos veřejnosti k dispozici i podstatnou část letních prázdnin, a to navíc s rozšířenou otevírací dobou. Zavřeno bude kvůli pravidelné každoroční údržbě pouze od 19. července do 18. srpna.