VYSOČINA

Napadl souseda tyčí a policie u něj odhalila pěstírnu konopí

Ve večerních hodinách v minulých dnech zahájili policisté vyšetřování závažného případu po přijetí hovoru na tísňové lince. Dle policejní mluvčí Jany Kroutilové napadl agresivní muž muže a ženu před jejich domem, kteří se následně ukryli v garáži a volali o pomoc. Policisté rychle zasáhli a po příjezdu na místo zjistili, že podezřelý muž se uchýlil do svého bytu.

Podle svědectví muž vyvolával z balkonu a bylo zřejmé, že je pod vlivem omamných látek. Policie podezřelého zadržela a on byl následně s pouty odveden do cely. Test na přítomnost drog byl u něj pozitivní, sdělila Kroutilová. Během zásahu policisté také odhalili v bytě pěstírnu konopí a nalezené množství marihuany.

Kriminalisté z Jihlavy převzali vyšetřování tohoto závažného případu, provedli domovní prohlídku a zajistili pěstební stan, rostliny konopí a sušenou marihuanu. Byla rovněž nalezena kovová tyč, kterou útočník použil. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže.

Dvaačtyřicetiletý muž z Jihlavska čelí obvinění z pokusu o ublížení na zdraví, výtržnictví a nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Muž dosud nebyl soudně trestán, ale dle vyšetřování pěstoval konopí několik let a při každé sklizni získal zhruba 300 gramů marihuany.

Obviněný se také dopustil násilného trestného činu, kdy před bytovým domem bezdůvodně napadl muže a ženu. Podle policejní mluvčí zpočátku křičel na muže z balkonu a urážel ho. Poté, co z domu vyšla žena, slovně napadl i ji. Když na útok nereagovali, muž vyšel ven s kovovou tyčí a udeřil s ní muže do ramene.

Dalšímu útoku zabránila až rychlá reakce ženy, která zavřela dveře a oba napadnutí se ukryli v garáži. Zranění napadeného muže nevyžadovalo lékařské ošetření, ale vzhledem k intenzitě útoku hrozila vážnější zranění. Policie případ dále vyšetřuje a muži hrozí až pět let vězení.