PARDUBICKO

Policie v Brně dopadla vraha z Jevíčka

```html

Brněnská policie ve středu odpoledne oznámila, že úspěšně zadržela hledaného muže podezřelého z vraždy ženy v Jevíčku. 'Děkujeme veřejnosti za pomoc, hledaného jsme nyní v Brně zadrželi. Více informací uvolníme, jakmile to okolnosti dovolí,' uvedli policisté krátce po 16. hodině na sociální síti X.

K tragickému incidentu došlo v úterý večer na náměstí v Jevíčku. Podle svědků a dostupných informací se na místě pohádal muž se svou partnerkou a následně ji bodl. Policie potvrdila, že oběť nebylo možné zachránit, přestože na místě zasahovali záchranáři i vrtulník z Jihomoravského kraje.

Pátrací operace se rozšířila nejen po Pardubickém kraji, ale i do Jihomoravského kraje. Muž byl nakonec zadržen za pomoci dronů, policejních jezdců a dalších technických prostředků. Policie zařadila do akce i speciální pořádkovou a zásahovou jednotku, která propátrávala terén kolem Brněnské přehrady.

Obyvatelé Jevíčka byli o případu informováni prostřednictvím městského rozhlasu, který uklidňoval veřejnost a ujišťoval, že nebezpečí již nehrozí. Město také zajistilo zvýšený dohled městské policie u škol, aby se rodiče nemuseli obávat o bezpečnost svých dětí.

'Poskytli jsme prostory městského úřadu pro policejní štáb, který operoval celou noc,' uvedl starosta Jevíčka, Dušan Pávek. Díky rychlému nasazení a spolupráci s veřejností se podařilo pachatele rychle zadržet.

Poslední vražda v Pardubickém kraji se odehrála necelé dva týdny před tímto incidentem. Kriminalisté tehdy obvinili osmatřicetiletého muže z vraždy, která se stala v jednom z rodinných domů ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku.

Policie v Pardubickém kraji v minulém roce vyšetřovala pět vražd, z nichž byla jedna dokonaná. Všechny případy byly objasněny díky pečlivé práci kriminalistů.

```