KARLOVARSKO

Sokolov: Kulturní léto uzavře tradiční Den horníků

V sobotu 7. září 2024 se v Sokolově uskuteční tradiční zářijová akce Den horníků, který slibuje bohatý kulturní a doprovodný program. Akce začne v 11:00 slavnostním průvodem horníků, který vyrazí od Klášterního kostela sv. Antonína Paduánského, projde Starým náměstím, kolem městského úřadu až na náměstí Budovatelů. Průvodu se zúčastní horníci z různých koutů České republiky, včetně zástupců ze Sokolova, Příbrami, Třebíče a dalších hornických měst.


„Den horníků je pro nás nejen oslavou bohaté historie našeho regionu, ale také skvělou příležitostí k setkání a zábavě. Letos jsme pro návštěvníky připravili opravdu pestrý program, který si užije každý bez ohledu na věk,“ říká Tomáš Melč, ředitel Městského domu kultury.

Těšit se můžete na bohatý hudební program na několika pódiích. Na náměstí Budovatelů vystoupí kapely jako Barbora, České srdce, Holki, Poetika, Marpo a Michal Hrůza se svou kapelou. V Lesoparku Bohemia si návštěvníci užijí koncerty skupin Wostrey!, Big Beat 69, The Violets, Black Sabaki a Zrní. Na Starém náměstí se představí národnostní menšiny z Karlovarského kraje. Těšit se můžete na vystoupení vietnamských, srbských, slovenských souborů a mnoho dalších, budou zde také stánky s gastronomickými specialitami z různých koutů světa.

Pro rodiny s dětmi jsme připravili množství atrakcí v Lesoparku Bohemia – kolotoče, autíčka, labutě a další adrenalinové zážitky. Pro milovníky techniky bude v Lesoparku od 13:00 připravena expozice vojenské techniky Armády ČR včetně houfnice DANA. A nezapomeňte navštívit fotobudku s AI před Městským domem kultury, kde si můžete odnést jedinečnou fotografii, na které se proměníte v horníka v podzemí!

Vzhledem k průvodu a dalším oslavám bude v určitých částech města omezen provoz.