KARLOVARSKO

Ostrov: Stovky malých fotbalistů se utkalo na 15. ročníku turnaje (TV Západ)

Jubilejní 15. roční akce Ostrov plný fotbalu se odehrál v sobotu 22. června na zdejších trávnících. K akci bylo počasí milosrdné. Od rána totiž silně pršelo, ale brzy se vyčasilo a celý turnaj nakonec proběhl bez problémů.


„Je to určené pro děti od šesti do třinácti let. Je to šest turnajů v šesti kategoriích a většinou hraje ten turnaj sedm až osm mužstev. To je z celé České republiky - Středočeský kraj, bývalý Západočeský kraj, Ústecký kraj, takže jsou tady Teplice, jsou tady pražské týmy, samozřejmě z Karlovarska, Slavia Karlovy Vary, Baník Sokolov, z Plzně. Takže má to takový širší dosah,“ uvedl Pavel Bursík, předseda pořádajícího FK Ostrov. 

Akce je vyvrcholením sezóny a také poděkováním pro všechny, kteří během roku klubu nezištně pomáhají. 

„To gró, to se vlastně organizuje od začátku roku, od ledna, kdy vezmete mančafty, tak je to na pár lidech. Ale já musím tady Ostrov pochválit, protože je tady spoustu šikovných lidí, který pomáhají okolo. Ať už je to se sháněním sponzorů, se sháněním různých cen, jsou tady maminky, napečou buchty, prodávají se tady buchty, kdy peníze potom použijeme pro potřeby mládeže. Takže těch pomocníků tady je okolo spoustu a je to hodně i věc rodičů, kteří nám chodí pomáhat. Určitě musím poděkovat městu, kdyby město nepodporovalo kopanou tady v Ostrově, tak by to asi nešlo dělat. Ale město nás hodně podporuje. Máme tady krásný areál. Samozřejmě dostáváme na základě nějakých dotačních programů peníze z kraje a přispěl nám i Karlovarský a Okresní fotbalový svaz na tuto akci s částkou A pak samozřejmě jsou to tady potom ty privátní peníze, které nám pomůžou nakoupit spoustu hezkých cen a medailí a vše okolo,“ vysvětlil předseda. 

Uplynulá sezona byla pro ostrovské fotbalisty úspěšná. 

„Máme devět kategorií od těch nejmenších až po dorost. Mladší, starší žáci dokonce vyhráli krajský přebor, dospělé béčko na druhém místě v krajském přeboru a A tým jako nováček se umístil ve středu tabulky. Takže my jsme maximálně spokojení a chceme samozřejmě pokračovat i v příští sezoně. Do příští sezony – novinka - budeme zakládat dorost II., mladší dorost, takže bude mít dva dorosty, co jsme si už tady dlouho plánovali a přáli, tak věřím, že to zvládneme a že těch dětí na to bude dost. A samozřejmě sháníme trenéry, to je pořád. Vždy je to o těch lidech, zázemí hezké, ale musíte k tomu mít správné trenéry, aby je něco naučili taky,“ popsal Bursík. 

Na turnaji domácím nešlo primárně o co nejlepší umístění, ale o to, aby si na velké akci zahrálo co nejvíce jejich svěřenců. Přesto domácím cinkly tři bronzy v kategorii 2011/2012, 2013 a 2014. 

FC Slavia Karlovy Vary vyhrála první místa ve dvou kategoriích, stejně jako FC Ervěnice Jirkov, po jednom triumfu brali malí fotbalisté z SKJ Junior Žatec a FK Teplice.