PLZEŇSKO

Optický internet: Co to je a proč je tou nejlepší volbou?

Co byste si počali bez spolehlivého rychlého připojení? Ať už pracujete z domova, streamujete, hrajete online hry nebo sdílíte velké soubory, potřebujete internet o rychlosti blesku – a to vám poskytne právě optický internet.


Co je optický internet?

Na rozdíl od jiných internetů (jako je ADSL nebo kabelový internet, které k přenosu dat využívají měděné kabely), optika funguje na bázi světelných impulsů šířících se tenkými skleněnými či plastovými vlákny.

Výhody optického internetu:

  • Neuvěřitelná rychlost
    Optický internet
    dosahuje gigabitových rychlostí, které jsou mnohem „hbitější“, než u jiných typů připojení. Stahování filmů, sdílení velkých souborů a další činnosti zvládnete s optickým internetem bleskovou rychlostí.

  • Neochvějná stabilita
    Optický internet zaručuje spolehlivé a stabilní připojení bez výpadků a kolísání rychlosti, protože světelné signály jsou odolné vůči rušení. Vy se tak můžete spolehnout na plynulý chod i při těch nejnáročnějších aktivitách.

  • Neomezená kapacita
    Optická vlákna dokáží přenést mnohem větší objem dat než měděné kabely. To oceníte hlavně, když je k síti připojeno více než jedno zařízení současně. Zároveň světelné impulsy překonávají dlouhé vzdálenosti s minimálním úbytkem signálu, takže i na samotě budete mít skvělý dosah.

  • Nejvyšší úroveň bezpečnosti
    Data přenášená optickými vlákny jsou chráněna před sledováním, což znamená, že se jedná o nejbezpečnější způsob internetového připojení. Bez problému tak můžete surfovat po internetu, provádět platby a sdílet citlivá data.

Proč je optický internet nejlepší volbou?

Hlavním důvodem, proč si pořídit optiku, je rychlost přenosu dat, kterou nabízí. Elektrické signály využívané u kabelového internetu a ADSL podléhají rušení a ztrátám na delších trasách. Optický internet pracuje s impulsy, které se šíří vláknem bez degradace. Takže díky němu dosáhnete mnohem vyšší rychlosti a zároveň si můžete užívat jeho stabilitu i na velkou vzdálenost.

Zdroj fotografie: Freepik.com