PLZEŇSKO

Přijďte si vyzkoušet do FN Plzeň resuscitaci a on-line se ptejte na stravování

Uměli byste poskytnout první pomoc? Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Plzeň spojila síly se Simulačním centrem Lékařské fakulty v Plzni UK.


Připravila akci, kdy si může široká veřejnost pod odborným vedením vyzkoušet, zda by obstála při kardiopulmonální resuscitaci s využitím AED.  Přijďte to zkusit! Simulační figuríny, studenti a odborníci budou připraveni ve středu 16. října od 9 do 13 hodin ve vchodu "F" v lochotínském areálu FN Plzeň.

Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne Anestezie a kardiopulmonální resuscitace, tzv. Restart a Heart Day.

V rámci prevence a podpory zdraví připravuje Oddělení klinické dietologie FN Plzeň jednodenní online poradnu na téma Víte, co jíte? Nutriční specialisté budou odpovídat na dotazy široké veřejnosti týkající se stravovacích návyků, potravinových alergií, diabetes i problémů s nadváhou.

Trápí vás kila navíc, nevíte, jak začít se zdravým životním stylem, nevyznáte se ve správném poměru bílkovin a sacharidů? Nebo naopak potřebujete své tělo trochu posílit a začít pravidelně jíst? Má s nadváhou nebo stravovacími návyky problém vaše dítě nebo někdo blízký? Využijte jedinečnou možnost poradit se se zkušeným nutričním specialistou online.  

Poradna poběží online ve středu 16. října od 10 do 16 hodin na emailu a sociálních sítích FN Plzeň (Facebook, Instagram, X).