BRNĚNSKO

Železniční nehoda mezi Břeclaví a Lednicí. Dva historické vozy vykolejily

Na trati mezi Břeclaví a Lednicí došlo k železniční nehodě, při které vykolejily dva historické přívěsné vozy. Lokomotiva zůstala nepoškozena. Zavedena byla náhradní autobusová doprava.


Včerejší odpoledne se stalo svědkem nepříjemné železniční nehody na trati mezi Břeclaví a Lednicí. Dva historické přívěsné vozy vykolejily, zatímco lokomotiva zůstala nepoškozena na kolejích. Kvůli této události byla na zmíněné trati zavedena náhradní autobusová doprava, jak informoval tiskový mluvčí Českých drah, Ondřej Medelský.

Podle aktuálních informací z webu Českých drah, náhradní autobusy prozatím neobsluhují zastávky Boří les, Poštorná, Charvátská Nová Ves a Lednice rybníky. Mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka uvedl, že ve vlaku cestovalo celkem 15 lidí, kteří úspěšně opustili vlak vlastními silami. Omezení dopravy na trati by mělo podle odhadů trvat přibližně do dnešních 23:00.

Příčiny nehody nyní vyšetřuje Drážní inspekce, jež předběžně vyčíslila škody na dva miliony korun. Přibližně milion korun připadne na opravu vlaku a další milion na opravu poškozené trati. Historický motorový vlak „Hurvínek“ s přívěsnými vozy obvykle jezdí na této trati od května do září, avšak v současnosti prochází opravou, a vykolejené vagony tak byly tažené dieselovou lokomotivou.