BRNĚNSKO

Řidič s zákazem řízení způsobil nehodu

Drastická honička proběhla minulý čtvrtek na Jihomoravsku, kde řidič ignoroval dopravní značení a ohrožoval okolí. Pronásledování skončilo po nehodě na poli a ve vinici. Řidič měl zákaz řízení do roku 2033, což bylo důvodem k jeho útěku. Nyní mu hrozí trestní stíhání.


Drastická honička, ke které došlo minulý čtvrtek na Jihomoravsku, vnesla do ulic obcí i okolních polí momenty napětí. Policie nyní zveřejnila videozáznam, který divoký úprk zdokumentoval. Událost se odehrála, když řidič ignoroval dopravní značení a ohrožoval ostatní účastníky provozu.

Incident začal v jedné z místních obcí, kde řidič výrazně zrychlil, nebral ohledy na ostatní vozidla a cyklisty, a pokračoval směrem k poli. Na záznamech z palubní kamery je vidět, jak starší cyklista musel rychle opustit úzkou cestu, aby se vyhnul střetu s dvojicí automobilů.

Policisté se snažili uprchlíka zastavit několika manévry, včetně cíleného nárazu do bočních dveří jeho auta. Ani to řidiče nezastavilo, a podařilo se mu pokračovat v jízdě přes úzké polní cesty. Pronásledování se však netrvalo dlouho, protože v mírné zatáčce sjel do kukuřičného pole, prorazil drátěný plot a projel pět řad vinohradu.

Po havárii muž z auta vyskočil a pokusil se uniknout pěšky, ale policisté ho rychle dopadli ve vinohradu. 'Řidič měl dobrý důvod k útěku, auto nebylo jeho a za volantem neměl co dělat. Má totiž zákaz řízení až do roku 2033,' popsal situaci policejní mluvčí Petr Vala.

Muž na místě odmítl test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Teď mu hrozí trestní stíhání za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, což může vést až ke dvěma letům vězení. 'Tento recidivista je stíhán na svobodě,' dodal Vala.