BUDĚJOVICKO

Rekonstrukce Benešova mostu v Krumlově: Uzavírka na 6 měsíců

Oprava dr. Edvarda Beneše mostu v Českém Krumlově začne 1. října a potrvá šest měsíců. Most je v špatném stavu, oprava je nezbytná. Most bude zcela uzavřen, bude postavena dočasná lávka pro chodce. Automobilová doprava bude využívat objízdné trasy.


Oprava mostu dr. Edvarda Beneše v Českém Krumlově začne 1. října. Tento most je ve velmi špatném stavu a oprava se stala nevyhnutelnou kvůli odpadávajícím částečkám zdiva. Původní začátek prací byl naplánován na září, ale nakonec se termín posunul. Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky mostu po dobu šesti měsíců.

Během této doby bude jedna ze tří důležitých přístupových cest do historického centra města, konkrétně Benešův most, zcela uzavřena pro dopravu. Aby se však alespoň částečně minimalizovaly dopady na pěší dopravu, město rozhodlo postavit v blízkosti mostu dočasnou lávku pro chodce.

Pro automobilovou dopravu jsou plánovány alternativní objízdné trasy. Auta budou směřována do centra města ulicí Latrán a naopak, opustí centrum přes ulici Horní. Tento záměr má zajistit, aby došlo k minimálnímu narušení dopravy a každodenního života obyvatel a návštěvníků, i když zcela bez obtíží to nebude možné.

Celkové náklady na rekonstrukci mostu jsou odhadovány na 33,5 milionu korun bez DPH. Tato investice je nezbytná pro zajištění bezpečnosti a dlouhodobé použitelnosti této klíčové infrastruktury ve městě.

Oprava dr. Edvarda Beneše mostu v Českém Krumlově je očekávaným a dlouho plánovaným projektem, který má zlepšit jak infrastrukturu, tak přístupnost historického centra města.