KARLOVARSKO

Region: Nominujte projekt na cenu Zelená hvězda (TV Západ)

„Rada vyhlásila třetí ročník ankety Zelená hvězda Karlovarského kraje, což je soutěž, která by měla zviditelnit a ocenit různé ekologické projekty, zvelebování, počiny, které se udály v roce 2023. Je jedno, jestli to jsou počiny obcí, státních organizací typu Lesů ČR, ale můžou to být i projekty soukromé, jako zemědělců apod., prostě toto nám je jedno a chceme ocenit každou záležitost, která nějakým významným způsobem přispěla k tomu, aby náš kraj byl čím dál tím krásnější,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec. 

Ocenění bude předáno tradičně na podzim v Mariánských Lázních.

„Budeme vybírat ze všech návrhů, které přijdou, s tím, že to hlavní slovo bude mít komise životního prostředí, která vybere vítěze. A toho by následně měla schvalovat Rada s tím, že vítěz bude oceněn a vyhlášen na tradiční akci, kterou Karlovarský kraj spolupořádá, a to je Lázeňský festival jablek,“ dodal Jakobec. 

Návrhy mohou podávat jak jednotlivci, tak například obce z Karlovarského kraje. Činit tak lze do 31. července prostřednictvím formuláře na stránkách Karlovarského kraje s odkazem v textové části reportáže