ZLÍNSKO

Nový přechod a bezpečnostní úpravy. Rekonstrukce Zlínské Vavrečkovy ulice

Zlín – Městské části Vavrečkovy ulice od odbočky z Gahurovy ulice až po Dům kultury čekají významné rekonstrukční práce. Asfaltový povrch nahradí stávající nerovnou dlažbu a současně dojde k doplnění a opravě kanalizace. „Od začátku týdne probíhají přípravné práce a provoz zatím omezen nebude, následně však nastane úplná uzavírka,“ uvedl zlínský radní pro dopravu Václav Kovář. Důvodem je nejen nutná oprava kanalizace, ale také vytvoření kvalitního povrchu, kde se po deštích netvoří velké kaluže.

Současně se v blízkosti křižovatky s Gahurovou ulicí vytvoří nový přechod pro chodce. Nové umístění přechodu zajistí lepší rozhled pro chodce i řidiče, což podpoří bezpečnost na frekventované křižovatce. „Dnes chodci přechází křižovatku na nevhodném místě přímo v hrdle křižovatky, což bude díky novým opatřením změněno,“ dodal Kovář.

Současně se město v rámci těchto prací rozhodlo opravit i chodník podél této části cesty. Nového povrchu se také dočká chodník u třídy Tomáše Bati, což bude výhodou pro pěší dopravu v této oblasti.

Z důvodu rekonstrukce však dojde k uzavření parkoviště pro 72 vozidel, které se nachází u křižovatky ulic Gahurova a Vavrečkova. Řidiči budou muset využít parkoviště nad Tržnicí nebo pod Velkým kinem. Přístup do baťovského areálu bude možný přes autobusové nádraží, kde bude vedena i objízdná trasa linky městské hromadné dopravy číslo 38. „Namísto zastávky U Zámku bude dočasně autobusy zastavovat na provizorní zastávce Trávníky,“ vysvětlil Kovář.

„Chápeme, že to bude komplikace, zejména v letních měsících, kdy je doprava ve Zlíně intenzivní. Proto směřujeme veškeré práce do období letních prázdnin,“ dodal radní. Očekává se, že ulice bude opět průjezdná od poloviny srpna, kdy se tudy pojede Barum rally.