ÚSTECKO

Litvínov staví nový bazén za 120 mil.

Radnice v Litvínově plánuje výstavbu nového plaveckého bazénu, který má být zčásti financován z městského rozpočtu a zčásti z dotace od Národní sportovní agentury. O dotaci ve výši 120 milionů korun město již požádalo a výsledky očekává během několika týdnů. „Momentálně počítáme s realizací pouze s dotací,“ uvedla starostka Kamila Bláhová (ANO).

V případě úspěšné žádosti by práce na nové plavecké hale mohly začít ještě letos. Pokud by se však dotaci nepodařilo získat, hrozí, že projekt bude zastaven. O zakázku na výstavbu mělo zájem dvě společnosti, přičemž cenově výhodnější nabídku ve výši 367 milionů korun podalo konsorcium společností Metrostav DIZ a OHLA ŽS. Druhá nabídka byla o 1,2 milionu korun dražší.

Konsorcium Metrostav DIZ a OHLA ŽS již jednou zvítězilo v původní veřejné soutěži, kterou však Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil kvůli diskriminačním podmínkám zadavatele. Litvínov po několika měsících vypsal novou soutěž s upravenými podmínkami. „Vítězné firmy nyní vyzveme k doložení kvalifikace a dalších požadovaných podmínek. Pokud vše splní, uzavřeme smlouvu na stavbu,“ doplnila Bláhová.

Nové sportoviště by mělo vzniknout v areálu letního koupaliště u Koldomu. V hale bude 25metrový plavecký bazén se šesti drahami, rekreační bazén s vodními atrakcemi, brouzdaliště pro děti, několik druhů saun, wellness, cvičební sál a občerstvení.

Stávající bazén v centru města čeká v budoucnu demolice, což otevírá prostor pro moderní sportovní zařízení, které by mělo přinést kvalitní zázemí nejen pro sportovce, ale i pro rekreační návštěvníky.