KARLOVARSKO

Kraslice: Nevyhovují vám autobusové spoje? Napište, je to jednoduché

Až do konce srpna mohou lidé vznášet podněty ke zlepšení jízdních řádů autobusové dopravy v kraji na příští rok. Od letošního ledna zastřešuje tuto činnost Integrovaný dopravní systém Karlovarského kraje a nyní sbírá od obyvatel kraje připomínky. V Kraslicích mohou cestující podávat návrhy přímo na Městský úřad.


„Krasličtí občané využívající veřejnou dopravu, volí většinou vlak do Sokolova. Naopak pro lidi z okolních obcí mířící k nám, je autobus hlavní možností. Přesto bude dobré, pokud naši obyvatelé vyjádří své názory, rádi podněty předáme na příslušná místa,“ vyzval k účasti starosta Kraslic Jan Šimek. 

Pokud  tedy nějaké podněty ke zlepšení máte, zašlete je jakýmikoliv komunikačními kanály na Městský úřad Kraslice (přes Messenger / emailem na podatelna@meu.kraslice.cz, případně osobně či písemně na podatelnu adresu Náměstí 28. října 1438, Kraslice). 

Připomínky k současným autobusovým jízdním řádům by měly obsahovat následující údaje:

* Číslo linky, spoje, čas odjezdu z konkrétní zastávky

* Den jízdy např. jízdy v pracovní dny, v sobotu, v neděli, denně

* Důvod cesty - do zaměstnání (začátek a konec směny, místo), k lékaři, do školy (začátek a konec vyučování), nahodile podle potřeby, sezónní cestování

* Odkud a kam vede trasa jízdy a kolika osob se připomínka týká