KARLOVARSKO

Kraslice: Finišují opravy MKC, první je uvidí návštěvníci jarmarku (TV Západ)

V kraslickém Městském kulturním centru, které prošlo poslední větší rekonstrukcí před zhruba 10 lety, pokračují intenzivní dokončovací práce na vnitřních prostorách. Celkem bude na opravách hrazených z rezervního a investičního fondu použito zhruba 800 tisíc korun.


„Navazujeme na práce, které jsme začali už v loňském roce, dá se říct hned po volbách, kdy jsme začali tady těmi podstavci, které jsme zrekonstruovali a zrekonstruovala se komplet restaurace. A letos pokračujeme na velkém sále, kde se komplet zrenovovaly parkety, poněvadž už měly špatnou vrchní vrstvu a hrozilo, že při každém vylití nápojů, vody a podobně dojde k zásadnímu poškození, což se v podstatě stalo v předsálí, kde opravujeme parkety rovněž, tam se parkety vyměnily kompletně, bylo to z pojistné události. Ale hlavně z čeho máme asi největší radost, podařilo se nám opravit prostory pro náš Dance Date, což je náš klub, který nám dělá velkou radost a velmi dobře reprezentuje Kraslice. Takže zkušebna pro Dance Date prošla zásadní renovací - komplet nová podlaha, komplet nové ostění a mělo by se tam našim dětem moc líbit,“ uvedl starosta Kraslic Jan Šimek. 

Taneční klub ještě získá tzv. baletizol, což je speciální umělohmotná podlahovina. Do místnosti se také vrátí zrcadla. Zatímco většina plánovaných akcí je již hotova nebo ve finální fázi, u menšího sálu v přízemí se ještě pár měsíců pracovat bude. 

„Kde má vzniknout takové zázemí pro naší mládež, takový dětský klub nebo klub pro náctileté, řekněme, to je to, co tady trošku chybí. Tam jsme trošku ve skluzu, asi už půlročním, ale už i tam začaly stavební práce a věříme, že do konce roku se to podaří otevřít a bude to sloužit k užitku té věkové skupině, která tady zatím v Kraslicích moc vyžití nemá,“ popsal starosta. 

Všechny investice jsou hrazeny z rozpočtu města. 

„Ale dařilo se ty práce zkoordinovat a najít ty firmy tak, že ty ceny jsou docela přívětivé a udělala se i spousta věcí svépomocí, za což jsem moc rád,“ dodal Šimek. 

Na opravy vnitřků kulturního centra by chtěli v příštím roce navázat výmalbou přední části velkého sálu a nákupem několika stovek nových, pohodlnějších židlí. V chystaném projektu revitalizace náměstí a prostranství za kulturním centrem se také počítá s instalací terasy s napojením přes francouzská okna do velkého sálu.