VYSOČINA

Hokejisté Třebíče se stěhují do Moravských Budějovic

Hokejisté Horácké Slavie Třebíč se dočasně přesunou do Moravských Budějovic kvůli plánované přestavbě jejich stadionu. Dvě sezony budou hrát v upraveném budějovickém stadionu, dokončení se očekává během dvou týdnů.


Hokejisté Horácké Slavie Třebíč se dočasně přesunou do Moravských Budějovic

Hokejový tým Horácké Slavie Třebíč zanedlouho změní své působiště kvůli plánované přestavbě svého stadionu. Dvě následující sezony budou hráči trénovat a hrát své zápasy v Moravských Budějovicích, což si vyžádá přechodné úpravy tamního stadionu.

Aktuálně probíhají suché tréninky v Třebíči, ale za zamrzlými plochami musí hokejisté dojíždět do Brna. Od 5. srpna se připravuje přesun tréninkového procesu na ledové ploše do Velkého Meziříčí. Je ale jasné, že to nebude dlouhodobé řešení, a proto bude dokončení budějovického stadionu klíčové.

Stavební úpravy budějovického stadionu by měly být dokončeny během dvou týdnů, a poté bude město převzít halu od stavební firmy. Tyto úpravy zahrnují zajištění způsobilosti stadionu pro potřeby druhé nejvyšší soutěže, ve které Horácká Slavia Třebíč hraje. Po návratu třebíčských hokejistů jim ve zmodernizované hale budou všechny provedené úpravy sloužit i nadále. Hokejový klub by se měl vrátit zpět do svého domovského stadionu v roce 2026.

Podle starosty Moravských Budějovic Martina Ferdana (hnutí Budějováci) se náklady na tyto úpravy vyšplhají k 6 milionům korun. Ne však všechny náklady půjdou z kapes městského rozpočtu. Hokejová organizace z Třebíče se zavázala zaplatit velkou část těchto výdajů, konkrétně v hodnotě 4,5 milionu korun za nájem ledu, kabin a umístění reklam. Tím se městu značně uleví a značnou část investice se mu vrátí zpět.

Přesun do Moravských Budějovic znamená pro hokejisty Třebíče nejen nové prostředí, ale i nové výzvy. Avšak s modernizovaným stadionem a lepšími podmínkami v horizontu několika let mohou hráči očekávat kvalitní zázemí pro svůj výkonnostní růst a budoucí úspěchy na ledě.