PARDUBICKO

BK Pardubice má nového trenéra: Šotnar střídá Miljkoviće, klub opouští klíčoví hráči

Basketbalový klub BK KVIS Pardubice oznámil významné změny na své webové stránce. Jan Šotnar byl jmenován hlavním trenérem poté, co nahradil Vanju Miljkoviće. Miljković, stejně jako jeho asistent Karolis Abramavičius, opustil tým po skončení smlouvy.

Klub také oznámil, že s týmem již nebudou pokračovat klíčový hráč Radek Vyoral, který v uplynulých pěti sezónách nasbíral 2627 bodů, a dále Josef Potoček, David Pekárek, Matěj Burda, Matyáš Vrábel, Kameron Chatman, Jure Skifić a Tyere Marshall.

Sportovní ředitel Radek Nečas vyjádřil, že minulou sezónu vyhodnotili jako neúspěšnou. 'Chceme ujistit naše fanoušky a podporovatele pardubického basketbalu, že si to uvědomujeme a uděláme maximum pro návrat Beksy na žádané pozice v Kooperativa NBL,' uvedl Nečas.

Pardubice nedokázaly navázat na předchozí čtvrté místo v lize. Po nadstavbové části obsadily šestou příčku a vypadly ve čtvrtfinále proti pozdějšímu finalistovi z Ústí nad Labem, prohrávajíce sérii 1:4 na zápasy.

'Po neúspěšné koncovce nadstavbové části a play off jsme se intenzivně zabývali složením nového trenérského týmu a hráčského kádru. Prvním krokem je uzavření víceleté spolupráce s hlavním trenérem Janem Šotnarem a jeho asistentem Janem Dvořákem,' dodal Nečas.

Šotnar se na novou výzvu těší. Pardubice opouští několik dlouholetých hráčů, ale klíčové postavy jako rozehrávač Petr Šafarčík a pivot Kamil Švrdlík zůstávají. 'Doufám, že změny budou fanoušky pozitivně vnímány a že s námi budou trpěliví na začátku naší cesty. S jejich podporou dosáhneme sportovních cílů hodných BK KVIS Pardubice,' řekl Šotnar.