KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Velká cena v triatlonu měla rekordní účast (TV Západ)

Rekordní dvě stovky závodníků se postavili na start Velké ceny Sokolova v triatlonu. Ta je součástí závodů Českého poháru.


Závod Českého poháru se letos premiérově konal v okolí nádrže Michal, kam ho pořadatelé z Tri Sport Čeko Sokolov přesunuli z tradičních Tatrovic. 

Na závodníky tady nejprve čekalo 750 metrů plavání, poté 25 kilometrová jízda na kole do Habartova a zpět a závěrečný pětikilometrový běh v okolí nádrže. Start závodu musel být kvůli bouřce provázené kroupami o čtvrt hodiny odložen. Počasí se pak sice umoudřilo, ale rozmoklá trať běžeckého úseku způsobovala závodníkům velké potíže. 

Závod samotný měl poměrně jednoznačný průběh. Po plavání se v čele utvořila zhruba 15 členná skupina favoritů, ze které pak odjeli Brynda z Labe Tri Clubu a jablonecký Franczke, kteří měli před během půl minutový náskok. 

O vítězství skvělého běžce Bryndy bylo v tu chvíli rozhodnuto a také Franczkovo stříbro by asi nikdo neohrozil, nebýt jeho zběhnutí z běžecké na cyklistickou trať, které ho stálo tři místa. Stříbrnou příčku tak nakonec vybojoval Polák Florek a třetí byl jeho krajan Hotowski. 

Na výborném čtvrtém místě pak doběhl karlovarský triatlonista Ondřej Matějíček v dresu táborského Kovo Svitu. Vítězství v kategorii žen si ze Sokolova odvezla Vodičková z Jablonce, druhá byla Kolibíková z táborského Kovo Svitu a třetí Širůčková z Labe Tri Clubu.