KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Na Dřenici proběhly turnaje plážového a vodního fotbalu (TV Západ)

Dva turnaje ve více či méně netradičních fotbalových odvětvích hostilo v sobotu 24. července městské koupaliště v Dřenici u Chebu. Na břehu Jesenické přehrady proběhl už šestý ročník tradičního klání v plážové kopané Copacabana a druhý ročník turnaje ve stále ještě poměrně neobvyklé vodní kopané.


Copacabana se měla původně uskutečnit již o týden dříve, ale deštěm rozmoklá písková hřiště odehrání turnaje nedovolila. Odklad se vyplatil, protože na druhý pokus se hrálo za ideálního slunečného počasí připomínajícího kolébku tohoto sportu Brazílii. V konkurenci 12 týmů byl nakonec nejúspěšnější celek 1. FC Hamry, který ve finále zdolal reprezentanty hazlovské čerpací stanice. 

Zajímavou podívanou nabídly i zápasy šestnácti týmů ve vodní kopané. Ta se hraje v nafukovacím bazénu o rozměrech 20 krát 8 metrů, přičemž pohyb fotbalistů je tady díky kluzkém podkladu dosti komplikovaný. Jednou z dalších zajímavostí je například i to, že gól vstřelený hlavou se počítá za dva. 

S nástrahami zrádné hrací plochy si nakonec nejlépe poradila Squadra Azzurra, která v rozhodujícím duelu porazila tým U konšela. Řada celků se přitom zúčastnila obou víkendových klání. Například Squadra Azzurra si tak vedle vítězství ve vodní kopané odnesla i třetí místo v souběžně probíhající Copacabáně.