PLZEŇSKO

Více možností a funkcí v nových palubních systémech vozů Škoda

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto přichází s revolučním pojetím palubních systémů, které uživatelům nabízí větší míru personalizace a jednodušší ovládání. Nový uživatelský rozhraní "Flow HMI", které se již objevilo v nejnovějších modelech Superb, Kodiaq a modernizovaném Enyaqu, přináší pokročilé technologie a moderní design.


Nový koncept "Flow HMI" – intuitivní ovládání a moderní design

Uživatelské rozhraní vozů Škoda nyní nabízí vyšší úroveň uživatelské přívětivosti a funkčnosti. Vývoj nového systému probíhal ve spolupráci s UX designéry a byl zaměřen na potřeby a preference řidičů. Důraz byl kladen na jednoduchost ovládání, což potvrzuje i Pavel Tůma, vedoucí vývoje UX/UI: „Uživatelskému testování jsme věnovali velkou pozornost a hodně času. Chtěli jsme vytvořit systém, který bude pro řidiče intuitivní a přehledný.

Hlavní prvky palubního systému tvoří dva pruhy ikon umístěné v horní a dolní části centrálního displeje. Zatímco spodní lišta poskytuje přístup k obvyklým funkcím jako jsou média, navigace či klimatizace, horní pruh umožňuje rychlé volby k nastavení vozu a asistenčních systémů. Tento design zajišťuje, že každý řidič má všechny důležité funkce na dosah ruky.

Personalizace a přehlednost díky virtuálnímu kokpitu

Součástí modernizovaného palubního systému je také virtuální kokpit, který nabízí možnost individuálního nastavení podle preferencí každého uživatele. „Uživatel si může ladit pozadí a barvy a má na výběr, jestli tyto volby bude respektovat také grafika přístrojového štítu,“ vysvětluje designér Daniel Hájek. Celý systém tak umožňuje přizpůsobit si vzhled interiéru podle vlastního vkusu, což vytváří komfortní a přívětivé prostředí pro každodenní jízdu.

Smart Dials: Digitální ovladače pro intuitivní ovládání

Novinkou, kterou Škoda představila v modelech Kodiaq a Superb, jsou digitální ovladače Smart Dials. Tyto otočné ovladače kombinují digitální a mechanické prvky, což umožňuje intuitivní ovládání klíčových funkcí, jako je nastavení teploty, hlasitosti či dalších parametrů. Řidič si tak může přizpůsobit ovládání podle svých potřeb a zajistit si tak maximální pohodlí.

Auto CB vám představí novinky

Plzeňský dealer Auto CB je připraven seznámit své zákazníky se všemi novinkami, které nové palubní systémy Škoda přinášejí. „Těší nás, že můžeme našim zákazníkům nabídnout nejen špičkové vozy, ale také moderní technologie, které zlepšují zážitek z jízdy a zvyšují bezpečnost i komfort,“ říká zástupce Auto CB. Zákazníci se mohou těšit na podrobné představení nového uživatelského rozhraní v rámci testovacích jízd i individuálních konzultací.

Jednoduché ovládání a pokročilé funkce

Nové uživatelské rozhraní přináší do vozů Škoda moderní design a intuitivní ovládání. Díky pokročilému softwaru a inovativním hardwarovým technologiím je fungování systému nejen rychlejší a plynulejší, ale také přehlednější. Vylepšený infotainment zahrnuje uvítací animace, rozpohybovanou asistentku Lauru a nové grafické zpracování navigační mapy. Ve spojení s mobilní aplikací MyŠkoda a webovým rozhraním značky Škoda tak uživatelé získávají ucelený ekosystém, který jim usnadňuje každodenní používání jejich vozu.

Auto CB v Plzni je připraveno tyto nové technologie zákazníkům představit a nabídnout jim jedinečný zážitek z řízení vozů Škoda s modernizovaným palubním systémem
. Přijďte se sami přesvědčit a objevte, jak snadno a intuitivně lze ovládat všechny funkce vozu, a jak si jej můžete přizpůsobit přesně podle svých představ.

Zdroj fotogragie a textu: Auto CB s.r.o.