ÚSTECKO

Ústecký stopař ocenil nejlepší: čtečka knih pro vítěze

Ústí nad Labem ocenilo nejúspěšnější účastníky prvního ročníku prázdninové soutěže Ústecký stopař, organizované městským magistrátem a Knihovnou Ústeckého kraje. Soutěžící měli navštívit deset lokalit s QR kódy a vyplnit soutěžní arch.


Letní měsíce byly v Ústí nad Labem ve znamení prvního ročníku prázdninové soutěže Ústecký stopař. Organizace soutěže se ujalo oddělení cestovního ruchu Magistrátu města Ústí nad Labem ve spolupráci s Knihovnou Ústeckého kraje. Cílem bylo nejen zabavit obyvatele a návštěvníky města, ale také je seznámit s nejkrásnějšími místy regionu.

Soutěžící měli za úkol navštívit deset předem vybraných lokalit, kde museli najít QR kód obsahující otázku. Každý účastník mohl volit mezi lehčí nebo těžší variantou otázky. Získané odpovědi pak zapsali do soutěžního archu, který následně odevzdali k losování cen. Akce přilákala více než 130 zájemců, z nichž čtyři byli později obdarováni za svůj úspěch.

Ceny byly předány náměstkem primátora města Ústí nad Labem Tomášem Vlachem. Lilia Savelo a Josef Kdolský si odnesli dárkové tašky plné tematických předmětů, Olga Urbanová získala dárkovou poukázku do knihkupectví Knihy Dobrovský a hlavní cena, elektronická čtečka knih Onyx Boox, putovala do rukou Jakuba Políce. I soutěžící na prvních dvou místech byli oceněni dárkovými taškami.

Organizátoři soutěže vyjadřují velkou spokojenost s vysokou účastí i kladnými ohlasy ze strany soutěžících. První ročník prázdninové soutěže Ústecký stopař byl tak úspěšný, že už nyní se plánují další ročníky.

Výhercům upřímně gratulujeme a všem, kteří se zapojili, děkujeme za jejich účast a nadšení. Další ročník Ústeckého stopaře nám přinese nové výzvy a zajímavé ceny, čímž si zajistíme, že i nadále zůstane oblíbenou letní aktivitou.