ÚSTECKO

Ústecký půlmaraton a omezení dopravy

Blíží se ústecký půlmaraton, který se letos poběží netradičně 22. září 2024 kvůli volbám do krajského zastupitelstva. Součástí bude i nový 10km běh a para cyklistika. Uzavírky a omezení v Ústí nad Labem ovlivní dopravu a MHD. Podrobnosti na www.runczech.cz.


Letos v Ústí nad Labem startuje již 14. ročník Mattoni 1Maratonu. Oblíbený běžecký závod s sebou však přináší dopravní omezení v některých částech města. Jaká omezení to jsou?

Z důvodu konání voleb do krajského zastupitelstva se letos tradiční Mattoni 1 Maraton poběží netradičně v neděli 22. září 2024. Nově bude tato běžecká akce součástí Running festivalu, kde bude letos poprvé také běh na 10 km. Před hlavním závodem se uskuteční navíc SPOLCHEMIE Český pohár v para cyklistice pod záštitou Českého svazu cyklistiky.

Trasy dlouhé 10 a 21,1 km si vyžádají několik uzavírek a omezení napříč městem. Podrobné informace k uzavírkám se dozvíte v přehledu dopravních opatření nebo v mapách jednotlivých běhů – rodinná míle, 10 km, 1 Maraton. Omezení se dotknou také linek MHD, kdy dojde k dočasnému přesunu některých zastávek.

V případě dotazů k běhu a omezením můžete kontaktovat infolinku pořadatele nebo infolinku DPMÚL:

  • infolinka RunCzech – 800 165 102
  • infolinka DPMÚL – 800 100 613

Další informace a podrobnosti naleznete na www.runczech.cz.