PLZEŇSKO

Urbanity Campus Tachov má ocenění ve Stavbě roku

Nemovitostní skupina Urbanity získala další ocenění za výjimečný počin v průmyslové architektuře a neotřelou revitalizaci brownfieldu.


V soutěži Stavba roku Plzeňského kraje byla 12. září oceněna budova GAMA v Urbanity Campusu Tachov prestižní cenou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, kterou si na slavnostním vyhlášení převzali Markéta Šimáčková, COO a Deputy CEO a Roland Hofman, spoluzakladatel a CEO společnosti Urbanity. 

Celkem 34 staveb bylo přihlášeno do letošního ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje, 18 z nich bylo nominováno na ocenění. V kategorii Cena Ministerstva průmyslu a obchodu ČR se porota rozhodla ocenit společnost Urbanity za výstavbu architektonicky zajímavé a uživatelsky přívětivé výrobní haly GAMA v Tachově. 

„Získání tohoto ocenění je pro nás velkým uznáním a potvrzením naší snahy vytvářet kvalitní a udržitelné průmyslové kampusy. Jsme rovněž potěšeni, že porota ocenila právě architektonický a udržitelný aspekt, který přispívá k rozvoji regionu a pozitivně ovlivňuje kvalitu života místních obyvatel,“ říká Roland Hofman, Co-Founder & CEO společnosti Urbanity.

Porota ocenila kvalitní návrh fasády nové haly včetně administrativního zázemí, který se vymyká současným trendům průmyslových staveb. Ten obvykle charakterizují fasády bez architektury navrhované převážně účelově s využitím plošných panelů. Hala GAMA naopak disponuje velkoryse designově i materiálově pojatou fasádou. Porotu rovněž zaujalo moderní technické řešení včetně střešní fotovoltaiky, bateriového úložiště, inteligentního systému řízení a regulace a smart LED osvětlení. Plusové body kampus získal za pojetí přilehlého okolí s dostatkem zeleně a relaxačních zón. 

„Myslím, že lidé z Tachova mohou být dnes hrdí a jsem ráda, že kampus v Tachově obdržel právě toto ocenění. Velké poděkování patří všem, kteří se s námi podílí na realizaci tohoto projektu a s jejichž pomocí jsme mohli v Tachově vytvořit skutečně moderní a inovativní kampus,“ dodala Markéta Šimáčková, provozní ředitelka společnosti Urbanity.

Fotografie z předávání: Cenu na slavnostním vyhlášení převzali Markéta Šimáčková, COO a Deputy CEO a Roland Hofman, spoluzakladatel a CEO společnosti Urbanity. 

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Cenu uděluje Plzeňský kraj od roku 2009. Cílem soutěže je seznámit širokou veřejnost s úrovní stavitelství a architektury v Plzeňském kraji a podpořit kvalitní komplexní realizace od architektonického pojetí až po řemeslný detail.

Urbanity Campus Tachov reprezentuje novou generaci průmyslových areálů, které komplexně využívají brownfieldové území. Stal se rovněž prvním průmyslovým areálem v České republice, který získal prestižní certifikaci BREEAM Communities pro udržitelné části měst a veřejné prostory s nejvyšším ratingem ve střední a východní Evropě. 

Kampus v Tachově je architektonicky působivou a uživatelsky přívětivou výrobní halou vybudovanou s důrazem na aplikaci moderních technologií a využití ekologických prvků, a to při splnění všech přísných technických hledisek. Tento kampus je neodmyslitelnou součástí města, protože poskytuje služby nejen svým zaměstnancům, ale i místním komunitám. K dispozici je zde například závodní lékař a relaxační zóny či dětská skupina, která významně podporuje předškolní vzdělávání dětí z místních rodin.