BUDĚJOVICKO

Trocnovské slavnosti: Dva dny kultury a zábavy zdarma

Dvoudenní kulturní akce v Trocnově, Trocnovské slavnosti, se koná 6. a 7. září v areálu Památníku Jana Žižky a Archeoskanzenu Trocnov. Program zahrnuje páteční Rockfest od 17 hodin a sobotní středověké představení od 10 hodin s šermíři, dravci, dobovou hudbou, kuchařskou show a dílnami pro celou rodinu.


Trocnovské slavnosti se rozjedou v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova a Archeoskanzenu Trocnov, kde vás čeká pestrý program, který zabaví nejen děti, ale i dospělé.

Páteční program zahájí od 17 hodin tradiční Rockfest. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou přehlídku rockových kapel a dobré hudby, která bude hudebním podkresem celého večera.

Hlavní náplní slavností však bude sobotní program, kdy již od 10 hodin dopoledne ožije Trocnov středověkem. Na návštěvníky čeká atraktivní šermířské představení, ukázky dravců a dobová hudba, která vás vtáhne do minulosti.

K návštěvníkům oslav patří i kuchařská show, která představí středověké recepty a tradiční techniky vaření. A to není vše, program je natolik bohatý, že na své si přijde každý člen rodiny. Těšit se můžete i na různé rukodělné dílny, tematické hry a soutěže.

Pokud chcete zažít nezapomenutelnou atmosféru a zároveň se něco nového naučit, nenechte si tento jedinečný festival ujít. Vstup na akci je zcela zdarma.