ZLÍNSKO

Talentovaný Slončík míří do Plzně. Nový začátek po sestupu Zlína!

Slončík, jedna z nejtalentovanějších mladých tváří v lize, zaujal svými výkony v dresu Zlína, kde se již jako dorostenec prosazoval v první lize na jaře 2023. V uplynulé sezóně odehrál třicet zápasů a vstřelil pět branek. Za své výkony si vysloužil ocenění Objev sezony, o němž rozhodovali trenéři, kapitáni ligových týmů i novináři. I přesto však Zlín skončil na posledním místě a sestoupil do druhé ligy, což znamenalo, že pro Slončíka bylo jasné, že v klubu nezůstane.

„I přes svůj nízký věk na sebe dokázal upozornit a prosadit se v nejvyšší soutěži. My jsme mu nyní nabídli možnost dalšího fotbalového růstu, což je naší dlouhodobou strategií a cílem. Věříme, že se u nás rychle adaptuje, zapadne do týmu a bude pro nás přínosem,“ uvedl sportovní ředitel Viktorie Plzeň Daniel Kolář.

Slončík zvolil Plzeň jako svůj nový klub a netají se tím, že je s výběrem spokojen. „Nabídek bylo více, ale já se jasně rozhodl pro Viktorku, protože se mi líbí směr, kterým se klub ubírá a jak funguje. Jakmile se mi naskytla možnost jít do Plzně, měl jsem jasno. Je to pro mě další velký krok ve fotbalové kariéře,“ prohlásil Slončík.

Mladý fotbalista, který je synovcem bývalého reprezentanta Radka Slončíka, se těší také na účast v evropských pohárech. „Chtěl bych týmu v nové sezóně co nejvíce pomoci. Velkou výzvou pro mě budou i evropské poháry, moc se na to těším,“ dodal. Slončík nastupuje jako ofenzivní záložník a preferuje hru na podhrotu, ale je připraven se přizpůsobit jakékoli ofenzivní pozici.

Slončík nebude jediným hráčem, který po sestupu Zlín opustí. Zájem je také o Alexandra Bučka, který by měl podle zákulisních informací zamířit do Slavie. V hledáčku jsou i brankář Stanislav Dostál a obránce Martin Cedidla.