OSTRAVSKO

Staré Město: developerský projekt na 70 tisíc m2

Staré Město očekává developerský projekt na ploše 70 tisíc m2 zaměřený na solární energii. OKD, po ukončení těžby uhlí, se zaměří na výrobu uhelných směsí, obnovitelnou energii a obchod s nemovitostmi.


Plocha 70 tisíc metrů čtverečních a výroba solární elektřiny ve Starém Městě

Okresní město Staré Město se může těšit na významný developerský projekt, který bude zahrnovat rozlehlou plochu až 70 tisíc metrů čtverečních a zaměří se na produkci elektřiny z obnovitelných zdrojů. Jedná se o historicky první akci důlní společnosti OKD, která hledá nové cesty, jak po ukončení těžby uhlí pokračovat v podnikání.

Generální ředitel společnosti OKD, Roman Sikora, již dříve potvrdil, že firma se bude orientovat na výrobu uhelných směsí, rozvoj obnovitelných zdrojů energie a na obchod s pozemky a nemovitostmi. Staré Město je tedy ideální lokalitou pro tyto ambice. „Neustále se vidíme ve výrobě uhelných směsí, obnovitelných zdrojích a v byznysu s pozemky a nemovitostmi, které máme k dispozici,“ uvedl Sikora.

Klíčovou podmínkou pro realizaci tohoto průmyslového areálu je však nalezení solidního partnera, který by měl o dlouhodobý pronájem zájem. Bez tohoto kroku se projekt nemůže posunout kupředu.

Přechod od tradiční těžby k moderním formám podnikání není pro OKD jen způsobem, jak pokračovat ve své existenci, ale také příležitostí, jak přispět k větší ekologické udržitelnosti a podpořit regionální ekonomiku. Projekt ve Starém Městě tak má potenciál stát se významným milníkem v historii firmy a regionu jako takového.

Další kroky OKD a možnosti využití jejich nemovitostí a pozemků budou pečlivě sledovány nejen odbornou veřejností, ale i místními obyvateli a podnikateli. Výsledek může přinést nové pracovní příležitosti a další pozitivní impulzy pro rozvoj regionu.