Sport

BRNĚNSKO

Nejzajímavější přestupy v MAXA lize během léta 2024: Klíčoví hráči a strategie

Letní přestupové období v Maxa lize, druhé nejvyšší české soutěži po hokejové extralize, přineslo v roce 2024 mnoho významných změn. Tyto hráčské transfery mohou zásadně ovlivnit dynamiku nejen jednotlivých týmů, ale i celé soutěže a závěrečného hokejového play off v nadcházející sezóně.

PLZEŇSKO

Plzeňačka Lokajíčková brala bronz v závodech Spartan v chorvatském Hvaru

Velkým úspěchem našich barev skončil historicky první závod Spartan World Championship ve sprintu v chorvatském Hvaru. Jedná se o Spartan mistrovství světa, kdy je délka trati většiny závodů dlouhá 5 kilometrů.

KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Dvě rekultivovaná území získávají nové využití (TV Západ)

Dvě rekultivovaná území na Sokolovsku navštívil v minulém týdnu karlovarský hejtman Josef Pavel. Prohlédl si nové koupaliště Michal, které má za sebou první sezonu, a vznikající golfové hřiště budované na bývalé výsypce Silvestr.

KARLOVARSKO

Ostrov: Městský dům dětí a mládeže nabízí nové atraktivní kroužky (TV Západ)

I v letošním roce bude růst počet dětí, které navštěvují Městský dům dětí a mládeže. Dobíhají nábory, ale vedení domu počítá, že přesáhnou hranici 2000 zapsaných členů.

KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Ve Velké ceně ve vzpírání se domácí neztratili (TV Západ)

O uplynulém víkendu se v Sokolově konala jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí letošního roku. Na Velkou cenu mládeže se sem sjeli nejlepší mladí vzpěrači z celé České republiky.

KARLOVARSKO

Karlovy Vary: Nový úsek napojí areál krajských institucí na cyklostezku Ohře (TV Západ)

Zhruba 300 metrů dlouhý úsek stávající provizorní nezpevněné cesty by měl v Karlových Varech propojit po rekonstrukci areál krajských institucí s páteřní cyklostezkou Ohře.

KARLOVARSKO

Cheb: Areál Lokomotivy má studii rozšíření, první opravy začnou v hale (TV Západ)

Sportovní areál chebské Lokomotivy, který před více než 10 lety přešel do správy města, se má dočkat dalších investic. Ty mají přinést nový, tentokrát živý trávník, tribuny, multifunkční hřiště a nafukovací halu.

KARLOVARSKO

2004 – Cheb: Proběhlo slavnostní otevření zimního stadionu (TV Západ)

Ve středu 6. října proběhlo slavnostní otevření chebského zimního stadionu. Vedle vedení radnice se ho zúčastnil i karlovarský hejtman Josef Pavel.

KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Granty podpoří v příštím roce přes 50 akcí (TV Západ)

Více než jedním milionem korun chce v příštím roce podpořit sokolovská radnice pět desítek nejrůznějších kulturních, sportovních a společenských akcí, které se ve městě konají řadu let a za tu dobu se už staly tradicí.

PLZEŇSKO

Běh a zdravá výživa - jak sestavit tréninkový plán?

Běh je účinnou sportovní aktivitou, která nám pomůže zformovat postavu. Nepůjde to ale bez současné změny životosprávy. Co a jak bychom měli jíst?

KARLOVARSKO

2004 – Sokolov: Sedmý Běh Terryho Foxe provázel silný déšť (TV Západ)

Ve čtvrtek 23. září se v Sokolově uskutečnil už sedmý ročník Běhu Terryho Foxe. I přes neustávající silný déšť se na startu objevilo zhruba 150 běžců.

PLZEŇSKO

Plzeň podpoří sportovní akce, stavby i kluby

Přes 800 tisíc korun rozdělí město Plzeň mezi pořadatele sportovních akcí v rámci programu Podpora sportovních akcí na území města Plzně pro rok 2024. Poskytnutí neinvestičních dotací schválili plzeňští zastupitelé.

PLZEŇSKO

Odvetu po Giant lize vyhrál stejně jako celý seriál Richard Kobr

Odveta po cyklistickém seriálu kritérií GIANT LIGA PLZEŇ 2024 se jela nakonec za příjemného podzimního počasí. Teplota na Rapidu ukazovala 21 °C. Jezdci i diváci si tak závod pěkně užili.

PLZEŇSKO

Na Rapidu se jede jako odveta VC Duratec, v dresu lídra Richard Kobr

GIANT LIGA PLZEŇ 2024 – odvetou Grand Prix Duratec zakončíme letošní 23. ročník seriálu Giant Liga Plzeň 2024 ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ.

BUDĚJOVICKO

Dynamo opouští 4 zahraniční hráči

Poslední tým fotbalové ligy České Budějovice opustili po vzájemné dohodě čtyři zahraniční hráči.

PLZEŇSKO

Blížejov se napojil na páteřní cyklotrasu CT3

Plzeňský kraj podpořil dotací 8 milionů Blížejov, aby se mohl napojit na páteřní cyklotrasu CT3.

BRNĚNSKO

Česko a Maďarsko společně pořádají MS v hokeji 2029

Česká republika a Maďarsko plánují společně pořádat hokejové mistrovství světa v roce 2029. Brno by hostilo skupinové zápasy v nové multifunkční aréně. Maďarský hokejový svaz navrhl tuto spolupráci Česku, které nabídku přijalo. Úspěch projektu závisí na schválení mezinárodní hokejovou federací IIHF.

PLZEŇSKO

20. ZŠ má novou sportovní halu pro ideální hodiny tělocviku

Žáci 20. ZŠ Plzeň v Brojově si poprvé mohli vyzkoušet, jaké budou hodiny tělesné výchovy v sportovní hale, kterou při jejich škole včetně šaten a sociálního zařízení vybudovalo město. Slavnostní otevření za účasti představitelů města Plzně, městského obvodu, vedení školy, dalších hostů a především žáků, se konalo ve čtvrtek 12. září 2024.

PLZEŇSKO

Na Špičáku se v sobotu jede finálový závod České enduro serie

Program začíná tréninky už ve čtvrtek 12.9., v pátek 13.9. jej obohatí akrobatické skoky do nafukovacího doskočiště

PLZEŇSKO

Unikátní střecha s náběhovým kopcem vylepší tréninky

Město Plzeň slavnostně zahájilo stavbu východní tribuny na atletickém stadionu ve Vejprnické ulici ve Skvrňanech.

LIBERECKO

Boleslav vítá Pennera: klíčová posila z Liberce

Fotbalový klub Mladá Boleslav posílila záložník Nicolas Penner z Liberce. Třiadvacetiletý Penner, odchovanec Českých Budějovic s minulostí v akademii Juventusu, se do základní sestavy svého předchozího klubu po zranění a příchodu nového trenéra nevrátil.

PLZEŇSKO

Plzeňský atletický klub chce pořádat v Plzni mistrovství ČR, má podporu města

Plzeň podpoří kandidaturu Atletického klubu Škoda Plzeň z.s. na pořádání Mistrovství České republiky mužů a žen v atletice v roce 2026. Prestižní sportovní událost by se mohla konat na městské atletickém stadionu ve Skvrňanech. Souhlasila s tím Rada města Plzně.

KARLOVARSKO

Karlovy Vary: Triatlonistky Kuříková se Zimovjanovou patří k největším favoritkám Světového poháru

Už poosmé přivítají Karlovy Vary závod Světového poháru v olympijském triatlonu, na který pravidelně přijíždějí také největší hvězdy tohoto sportu. Ani letos nebudou chybět triatlonisté, kteří se představili na olympiádě v Paříži. Bude mezi nimi také Petra Kuříková, která se stejně jako Tereza Zimovjanová řadí k favoritkám ženského závodu. CITY TRIATHLON Karlovy Vary (6.-8. září) ale není jen o Světovém poháru – součástí programu jsou také závody pro veřejnost, děti nebo světelný festival VARY°Z

PLZEŇSKO

Balíčky na Evropskou ligu budou ve volném prodeji od 3000 Kč

Po sedmi letech čeká Viktorku představení na scéně základní skupiny Evropské ligy. V Doosan Areně se můžeme těšit hned na čtyři atraktivní duely, včetně prestižního souboje s Manchesterem United.

PLZEŇSKO

Grand Prix v Plzni vyšperkoval olympionik Denis Rugovac

Desátý díl GIANT LIGY v Plzni se jel v tropickém počasí a pořadatelé a závodníci se obávali přibližující se bouřky. Teplota na Rapidu byla skoro 28 °C a rozfoukával se silný vítr. Naštěstí se bouřkové mraky nad Plzní rozplynuly. Diváci a jezdci si závod užili.

PLZEŇSKO

Giant liga pokračuje Grand Prix Inkomo vzduchotechnika

GIANT LIGA PLZEŇ 2024 – desátý závod 23. ročníku seriálu Giant Liga Plzeň 2024 pokračuje ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ. V dresu lídra seriálu, tak po devátém závodě uvidíme Richarda Kobra (ACS DEVELOPMENT).

KARLOVARSKO

Cheb: Na atletické Velké ceně se poprvé běžel Memoriál Jacka Přibáně (TV Západ)

Po většinou zářijových termínech atletické Velké ceny Chebu letos pořadatelé z SKP Union určili termín 44. ročníku na středu 21. srpna. Areál v Poohří se „Zlatou dráhou“ letos zesnulého dlouholetého předsedy klubu Jacka Přibáně, hostil hned tři olympioniky a řadu známých sportovních tváří.

KARLOVARSKO

Ostrov: Hokejový kemp prověřil děti i změnami teplot (TV Západ)

Zatímco venku panují tropická vedra, přesahující 33 stupňů, na ostrovském zimní stadionu, považovaném za nejchladnější v republice, se návštěvníci musí pořádně obléci. Když se malí hokejisté v rámci týdenního kempu prohánějí po ledě, na tribunách se teploty pohybují sotva na 3 až 4 stupních nad nulou.

PLZEŇSKO

Kraj bude i v příštím roce pořádat půlmaraton

Záměr konání v pořadí již 10. ročníku Půlmaratonu Plzeňského kraje v roce 2025 schválili krajští radní. „Půlmaraton patří k největším a velmi oblíbeným sportovním událostem v regionu.

PLZEŇSKO

Do Viktorie přestupuje stoper Svetozar Markovič z Partizanu Bělehrad

Čtyřiadvacetiletý obránce Svetozar Marković přichází z Partizanu Bělehrad a v DOOSAN Areně podepsal kontrakt na tři roky