PLZEŇSKO

Spor na lesní cestě na Tachovsku skončil vraždou

Rozepře dvou mužů na lesní cestě skončila smrtí jednoho z nich.


V sobotu krátce po 13. hodině přijali policisté oznámení od ženy, která sdělila, že její partner byl napaden ze strany neznámého muže a je vážně zraněn. Konfliktu měla předcházet hádka spočívající v tom, že jeden z mužů nemohl cestou projet kvůli automobilu druhého z nich. "Chceme tímto vyvrátit informace některých médií, která přišla s tvrzením, že konfliktu předcházel střet vozidel bočními zrcátky," říká policejní mluvčí Ondřej Hodan. 

Na místo vyjela nejbližší policejní hlídka, která u šestapadesátiletého muže začala provádět laickou resuscitaci a tu si následně převzali zdravotníci. I přes veškerou snahu všech zasahujících složek integrovaného záchranného systému muž bohužel na místě svému zranění podlehl. "Podezřelý čtyřiasedmdesátiletý muž ihned po činu z místa odjel  automobilem a hlídkám se ho podařilo vypátrat a zadržet zhruba za hodinu v nedaleké obci," uvedl Hodan.

Policisté u něj nalezli a zajistili zbraň, kterou způsobil zranění poškozenému. Celou věc si převzali krajští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy. Vrchní komisař pak v neděli muže obvinil ze spáchání tohoto trestného činu a navrhl státnímu zástupci, aby obviněný byl stíhán vazebně.

foto: pčr