KARLOVARSKO

Sokolovsko: Silnice na Podstrání získá další opravený úsek (TV Západ)

Opravy komunikace II/210 od lomu Vítkov směrem k Podstrání budou pokračovat. Další etapy, které navážou na opravy z let 2022, začnou na jaře.


Z původních 48 milionů se po ušetření na jiných akcích navýšil objem zakázky o 60 milionů korun s tím, že se udělá delší úsek komunikace, která kopíruje v části tok Lobezského potoka. 

„Tato silnice byla zařazena do plánu až dodatečně na základě toho, že jsme ušetřili na jiných projektech, přičemž rozpočtové náklady byly 108 milionů korun a z toho dotace z Evropské unie měla být 92 milionů korun. A i díky výběrovému řízení, do kterého se přihlásilo devět firem, tak jsme ušetřili v rámci této soutěže. Takže vítězná firma nabídla cenu, která je ještě o dvacet milionů nižší, než byly předpokládané náklady, takže je pravděpodobné, že tyto peníze budou použity na rekonstrukci další části komunikací, které v Karlovarském kraji máme,“ popsal náměstek hejtmana Karel Jakobec. 

Práce naváží na již hotové úseky, čekalo se také na vypořádání majetkových vztahů. Silnice, která mimo jiné spojuje Karlovarský kraj s Plzeňským, vede od Sokolova přes Prameny, Mnichov a Teplou.