ÚSTECKO

Slovan Slaví: zlatí a bronzoví hrdinové na Magistrátu

Mladí hokejisté HC Slovan byli přijati na Magistrátu města Ústí nad Labem za své úspěchy na United World Games. Tým do 10 let vyhrál zlato, tým do 16 let získal bronz. Radní Jiří Horák ocenil jejich výkony a zdůraznil význam turnaje pro mezinárodní přátelství.


Mladí hokejisté navštívili Magistrát

Na Magistrátu města Ústí nad Labem odehrála významná akce, kdy místní radní pro sport Jiří Horák přivítal na radnici mladé hokejisty HC Slovan, kteří slavili úspěchy na mezinárodní sportovní akci United World Games.

Během tohoto mezinárodního turnaje se zúčastnily dvě kategorie hráčů. Tým do 10 let dosáhl na zlato, když ve finále porazil francouzský Annecy Hockey Club výsledkem 5:2. Stejně tak se dařilo i hráčům do 16 let, kteří si odnesli bronzové medaile po vítězství 8:4 nad italským týmem HC Aosta Gladiators.

Při přátelském setkání na radnici se mluvilo nejen o skvělých sportovních výsledcích, ale také o průběhu celé akce United World Games. Bylo zmíněno, jakým způsobem hráči prožívali tento turnaj, který se konal v rakouském městě Klagenfurt. Diskutovalo se o zážitcích a vzpomínkách, které si mladí sportovci odnesli.

Tato každoroční sportovní událost, pořádaná pod záštitou UNESCO, má za cíl spojovat mladé sportovce z celého světa. Klade důraz na přátelství a porozumění mezi mládeží bez ohledu na jejich rozdílný jazyk, barvu pleti či náboženství.

Závěrem setkání poděkoval radní Jiří Horák všem účastníkům i jejich trenérům za vynikající reprezentaci města a vyjádřil naději, že podobné úspěchy budou následovat i v budoucích ročnících této prestižní sportovní akce.