ÚSTECKO

Sebobranný kurz posílil romské poradce v Ústeckém kraji

Na Krajském úřadu Ústeckého kraje proběhl 6. září 2024 kurz sebeobrany pro romské poradce a terénní pracovníky pod záštitou městské policie Ústí nad Labem. Strážníci specializovaní na sebeobranu poskytli praktické ukázky technik a scénářů možných napadení.


Na Krajském úřadu Ústeckého kraje proběhl kurz sebeobrany, který byl součástí pracovní porady romských poradců a terénních pracovníků z regionu. Tato akce se uskutečnila 6. září 2024 pod záštitou městské policie Ústí nad Labem.

Strážníci z Městské policie Ústí nad Labem, kteří se specializují na sebeobranu, poskytli praktické ukázky různých technik a scénářů možných napadení. Tyto ukázky byly zaměřeny především na situace, kterým mohou sociální a terénní pracovníci čelit během své práce. Účastníci kurzu měli možnost nacvičit obranu a rychlé reakce v krizových situacích.

Podnětem k uskutečnění tohoto kurzu byly přímé požadavky sociálních a terénních pracovníků, kteří často čelí rizikům ohrožujícím jejich zdraví a život. Tento kurz je součástí snahy o zvýšení bezpečnosti pracovníků v terénu a jejich připravenosti na nečekané a nebezpečné situace.

Všem účastníkům kurzu bylo nabídnuto praktické vyzkoušení obranných technik pod vedením zkušených strážníků. Cílem bylo zvýšit jejich schopnosti chránit sebe sama při napadení a minimalizovat rizika spojená s jejich profesí.

Tento krok je důležitou součástí opatření zaměřených na ochranu pracovníků, kteří dennodenně pomáhají komunitám a přispívají k sociálnímu bezpečí v Ústeckém kraji.

Akci koordinoval Martin Klimeš, který vyjádřil vděčnost za spolupráci s městskou policií a jejich příspěvek k bezpečnosti terénních pracovníků. Dnešní lekce sebeobrany je jen jedním z mnoha kroků, které budou následovat s cílem zvýšit ochranu a efektivitu práce těchto klíčových pracovníků.