PRAHA

Rekonstrukce Máje: 9 pater zábavy a luxusu v Praze

Zrekonstruovaný obchodní dům Máj v Praze se veřejnosti oficiálně otevře v pondělí 24. června 2024. Nová podoba tohoto ikonického nákupního centra nabídne návštěvníkům devět pater plných obchodů, restaurací, zábavních atrakcí a panoramatických teras.

Historická budova byla původně postavena na místě novogotického Šlikova paláce podle návrhu Miroslava Masáka, Johna Eislera a Martina Rajniše z libereckého ateliéru SIAL. Tento ateliér založil v roce 1968 významný architekt Karel Hubáček, známý zejména díky svému návrhu ještědského vysílače. Obchodní dům Máj byl poprvé otevřen zákazníkům 21. dubna 1975 a v roce 2006 se stal kulturní památkou.

Rekonstrukce obchodního domu začala v polovině roku 2022 a celý projekt stál 4,5 miliardy korun. Celý proces renovace byl pečlivě naplánován, aby zachoval historickou hodnotu budovy a zároveň jí dodal moderní prvky a vybavení.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrou nabídku obchodů, včetně butikového zboží, luxusních značek a praktických služeb. Pro milovníky dobrého jídla a nápojů bude obchodní dům Máj nabízet různé typy restaurací, kaváren a barů – od casual dining po fine dining zážitky.

Rodiny s dětmi ocení zejména dětský zábavní park Lvíčkov, který se nachází v pátém patře budovy. Pro dospělé i mladší návštěvníky bude k dispozici moderní herna s videohrami, která nabízí možnost zábavy pro všechny věkové kategorie.

Jedna z hlavních atrakcí nově rekonstruovaného obchodního domu budou panoramatické terasy s úchvatným výhledem na Prahu. Tyto terasy nabídnou jedinečný prostor pro relaxaci a odpočinek po nákupech nebo obědě v jedné z restaurací.

Slavnostní otevření nového obchodního domu Máj představuje významný moment nejen pro Prahu, ale i pro všechny milovníky architektury a městského života. Nákupní centrum dokázalo úspěšně propojit svou bohatou historii s moderními prvky a stát se tak opět výrazným některé z dominant české metropole.