KARLOVARSKO

Region: Desátý ročník výtvarné soutěže pro děti byl s rekordní účastí (TV Západ)

Výtvarná soutěž pro děti vyhlašovaná Karlovarským krajem letos ve svém jubilejním 10. ročníku přilákala rekordní počet účastníků. Z přihlášených 250 prací na téma „Karlovarský kraj – můj domov“ bylo vybráno 8 nejzajímavějších, jejichž autoři si na Krajském úřadě ve středu 18. září osobně převzali ocenění.


Z rukou hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a předsedy odborné poroty, ředitele Galerie umění Jana Samce si pro ceny přišli nejprve vítězové v kategorii 6 – 10 let. Čestné ocenění získala Zoja Uhrinová. Třetí nejlepší práci ve své kategorii odevzdala Adéla Oříšková. Druhé místo obsadil Jon Kasapolli. Nejlepším dílem vyhlásila odborná porota práci Anny Švajcrové. 

V kategorii 11 – 15 let obdržel čestné ocenění Tomáš Vorlíček. Třetí nejhezčí obrázek namalovala Tereza Michálková. Druhé místo pak obsadila Olena Kovalchuk. Vítězem této kategorie se stal Jan Kareš. 

Vítězové obdrželi hodnotné dary v podobě mobilních telefonů, tabletů a bezdrátových sluchátek. Balíček cen věnovala do soutěže Galerie umění Karlovy Vary, například volný vstup na keramický atelier v Becherově vile. Výběr vítězných prací je pro porotu vždy náročný, zpětnou vazbu mají i další pracovníci Galerie umění.

„Vím, že je to vždy velmi složité, protože těch děl je spousty a jsou velmi nápadité a krásné, takže nerada bych byla v jeho kůži, abych byla ta, která zvolí ty výherní,“ potvrdila Pavla Vargová, edukační pracovník Galerie umění Karlovy Vary.