PLZEŇSKO

Pojďte v sobotu za ptactvem nebo pomoci na brigádě zvířecím záchranářům

Plzeňští ornitologové a zvířecí záchranáři zvou veřejnost na sobotní Podzimní ornitologickou vycházku. Vycházku opět povede ornitolog Luboš Volter a tentokrát nebude zakončena v areálu Záchranné stanice živočichů Plzeň.


Ale už na stanovišti odchytu a ukázky kroužkování volně žijících ptáků U Pecihrádku. Sraz účastníků vycházky je v 8.30 na hrázi Boleveckého rybníka (zastávka MHD Bolevecký rybník, u parkoviště). Součástí je ukázka odchytu a kroužkování ptactva U Pecihrádku (je možné navštívit samostatně mezi 9. a 11. hodinou), kde bude vycházka také zakončena. Vhodnou výbavu je dalekohled a pevnější obuv, kočárek není překážkou.

Kdo by přece jen chtěl do Záchranné stanice živočichů Plzeň dorazit, zvířecí záchranáři ho ráci přivítají a hodně jim pomůže, když přijde v sobotu na pracovní brigádu rozebírat voliéru pro veverky a stěhovat materiál.

"Přesněji na sobotu 5. 10. 2024 bychom ocenili několik dalších párů pracovitých a šikovných rukou v pracovních rukavicích, zejména na rozebírání dřevěné střechy, vytahování hřebíků z prken a demontáž pletiva a konstrukce voliéry. Na brigádu lze přijít i nenahlášený, kdykoliv v průběhu celého dne a hodně by nám to v rámci rekonstrukce ZSŽ Plzeň pomohlo. Děkujeme," říká šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň.

Jinak záchranná stanice je v celkové rekonstrukci, léčebný areál je dočasně pro veřejnost uzavřen a pohyb osob po staveništi je z bezpečnostních důvodů zakázán.