PLZEŇSKO

Plzeňský kraj odesílá do Opavy elektrocentrály, čerpadla i vysoušeče vody

Plzeňský kraj ve středu odeslal na pomoc ke zvládnutí povodňové situace do Opavy několik desítek kalových čerpadel, elektrocentrály, topidla, vysoušeče, hadice a další potřebný materiál.


Stalo se tak na základě požadavku primátora města Opavy Tomáše  Navrátila, který se s prosbou o pomoc pro zvládnutí povodňové situace obrátil na hejtmany krajů prostřednictvím emailové výzvy. 

„Poté, co jsme dostali žádost od primátora města Opavy na možnost poskytnutí této technické pomoci, kterou aktuálně potřebují, jsme se v rámci Rady kraje v Plzeňském kraji dohodli, že tak obratem učiníme. Dnes jsme naložili materiál v hodnotě cca 200 000 korun a ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem bude  tento první konvoj humanitární pomoci z Plzeňského kraje v odpoledních hodinách odjíždět  do Opavy,“  informuje hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták s tím, že i nadále je v úzkém kontaktu i s hejtmany z ostatních krajů. „Bude-li potřeba ještě další pomoc, budeme se snažit dnešní pomoc ještě posílit,“ dodal hejtman Špoták.