BUDĚJOVICKO

Písecká nemocnice inovuje rehabilitaci: BIMEO PRO s virtuální realitou

Nemocnice Písek představila nové zařízení BIMEO PRO, které podporuje rehabilitaci horní končetiny u pacientů po úrazech a při neurologických potížích. Funguje na principu zpětné vazby a využívá bezdrátové senzory pro sledování pokroku. Zařízení nabízí cvičební programy s virtuální realitou a je přizpůsobitelné individuálním potřebám pacientů.


Písecká nemocnice se pyšní novým zařízením, které posiluje pohybovou funkci horní končetiny u pacientů po úrazech a při neurologických potížích. Toto zařízení, nazývané BIMEO PRO, funguje na principu zpětné vazby a podporuje rehabilitaci pomocí zachované funkce postižené či zdravé horní končetiny. Podle pracovníků Oddělení akutní rehabilitace Nemocnice Písek je tato metoda nadějným krokem v léčbě.

BIMEO PRO zapojuje postiženou horní končetinu do opakovaných pohybových vzorců, což napomáhá k vytváření změn v mozku, které jsou klíčové pro obnovení poškozené funkce. Ergoterapeutka Zdeňka Hroudová vysvětluje, že zařízení přenáší data pomocí bezdrátových senzorů umístěných na paži a zápěstí pacienta do počítače, kde se následně ukládají a vyhodnocují, čímž umožňují sledovat jednotlivé pokroky pacientů v terapii.

Přístroj nabízí různé cvičební programy, které hodnotí pohybové schopnosti pacienta. Programy lze kombinovat nebo využívat samostatně, vždy s možností individuálního přizpůsobení rychlosti, rozsahu a směru pohybu, času i obtížnosti. BIMEO PRO je přizpůsobitelné cvičení s jednou nebo oběma rukama, a konkrétní pohyby doplňuje virtuální realita, kterou pacient sleduje na monitoru. Systém nabízí různé scénáře, jako simulace běžných aktivit nebo herních situací.

BIMEO PRO nachází uplatnění u pacientů všech věkových kategorií při rehabilitaci horní končetiny po úrazech, operacích, neurologických onemocněních nebo při bolestivých stavech. O využití tohoto zařízení v konkrétním případě rozhodují terapeuti, kteří po vyšetření určí vhodnost a efektivitu této terapie pro pacienta. Podle primáře Oddělení akutní rehabilitace Jiřího Kruliše je důležité, aby byl přístroj přizpůsoben potřebám jednotlivých pacientů pro co nejefektivnější výsledky.

Metoda představovaná novým zařízením BIMEO PRO je významným příspěvkem k pokroku v oblasti rehabilitace a může zásadně zlepšit kvalitu života mnoha pacientů. Tento technologický krok vpřed demonstruje závazek Nemocnice Písek k moderní a efektivní léčbě.

Doporučení redakce: Pokud sháníte kvalitní a spolehlivé dezinfekční prostředky ANIOS - STÉRIDINE - GARCIN, navštivte stránky s kvalitní dezinfekcí.