PRAHA

Otevřené dveře Červeného kříže: Zážitky a pomoc v Praze

Den otevřených dveří Červeného kříže se koná 14. září od 14 do 18 hodin ve Stodůlkách, Praha. Akce zahrnuje ukázky techniky, prezentaci základny, výuku první pomoci a historii organizace. Nabízí interaktivní zážitky s virtuální realitou a realistickými zraněními. Akce se koná u příležitosti Světového dne první pomoci.


V sobotu 14. září se od 14 do 18 hodin na základně Červeného kříže ve Stodůlkách, K Hájům 12, Praha 13, koná Den otevřených dveří. Tato akce slibuje pestrý program, který návštěvníky seznámí s činností našich členů a dobrovolníků, technikou, kterou používáme, a představí naši základnu.

Během této události budete mít možnost vidět naše členy a dobrovolníky v akci a prozkoumat techniku, kterou při své práci používáme. Navíc vás provedeme celým naším areálem, ukážeme vám, jak skvěle je naše základna vybavena, a vysvětlíme vám, jak fungujeme.

Rádi vám představíme nejen současné aktivity Červeného kříže, ale i jeho historický vývoj. Naučíte se základy první pomoci, zjistíte, jak se připravujeme na krizové situace, a dozvíte se více o dárcovství krve, které je jednou z klíčových aktivit naší organizace.

Program zahrnuje interaktivní zážitky, jako například použití virtuální reality k nácviku první pomoci, kde si můžete zkusit ošetřit virtuální zranění. Dále předvedeme realistická namaskovaná zranění, abyste si mohli vyzkoušet své dovednosti v ošetřování. Navštívíte naše centrální místo pro ošetření a mobilní asistenční centrum, které je nezbytné při mimořádných událostech.

Tato akce je pořádána při příležitosti Světového dne první pomoci a nabízí jedinečnou příležitost poznat naši práci z blízka. Přijďte a zjistěte více o tom, jak můžete pomoci druhým a stát se součástí něčeho smysluplného.

Doporučení redakce: Vyberte si kvalitní dětské inhalátory od předního dodavatele zdravotnické techniky.