OLOMOUCKO

Olomouc vítá prvňáčky batůžkem s želvou plným školních potřeb

Město Olomouc podporuje prvňáčky speciálním uvítacím dárkem - batůžkem s motivem želvy plným školních potřeb. Tento dárek má dětem usnadnit začátek školního roku a posílit jejich pouto s městem. Olomouc provozuje 25 základních a 49 mateřských škol.


Olomouc se hrdě stará o vzdělávání svých nejmladších občanů. V současnosti se může pochlubit provozem 25 základních a 49 mateřských škol, které zajišťují širokou škálu vzdělávacích možností pro předškolní i školní děti.

Každý rok město připravuje pro prvňáky speciální uvítací dárek. Každé dítě, které poprvé usedne do školní lavice, obdrží od města batůžek s motivem želvy. Tento batůžek není jen estetickou záležitostí. Uvnitř najdou děti pestrý soubor školních potřeb, včetně pastelek, barev, pravítka, omalovánek, poznámkového bloku a praktické krabičky na svačinu, která obsahuje také seznam důležitých telefonních čísel.

Tato tradice má za cíl usnadnit dětem první kroky do školního světa a zároveň posílit jejich pocit sounáležitosti s městem Olomouc. Batůžek se želvou se již stal symbolem prvního školního dne v Olomouci a děti se na něj každoročně těší.