ÚSTECKO

Obnovený Diplomat v Teplicích opět otevřen

Po tříleté rekonstrukci byla znovu otevřena budova konzervatoře Diplomat. Rekonstrukce, financovaná Ústeckým krajem, zahrnovala kompletní opravy a restaurace budovy za 142 milionů korun.


Po tříleté rozsáhlé rekonstrukci se znovu otevřela budova konzervatoře zvaná Diplomat. Tento historický objekt se opět vrátil do své původní reprezentativní krásy, což přispěje k výraznému zlepšení podmínek pro výuku studentů.

„Při rekonstrukci, která začala před třiceti lety, kdy konzervatoř budovu začala používat, se muselo provést úplně vše,“ vysvětluje ředitelka školy Kateřina Boudníková. Celá budova byla nejen kompletně opravena, ale byla také zrestaurovaná tak, aby se uchovala její historická a umělecká hodnota.

Rekonstrukce zahrnovala širokou škálu prací: od terénních úprav, přes sanace sklepních prostor, nové rozvody, vnitřní omítky až po venkovní fasádu, střechu i podlahy. Celkové náklady na opravy činily 142 milionů korun a byly financovány z prostředků Ústeckého kraje, který je zřizovatelem školy.

V nejvyšším patře budovy je nyní ubytovna pro studenty konzervatoře s kapacitou 16 lůžek. Pod tímto patrem se nacházejí učebny klasického zpěvu, a o patro níže jsou reprezentační prostory s koncertním sálem. V přízemí je jídelna a v suterénu, kde se dříve nacházela kotelna, vznikl baletní sál a relaxační centrum se saunou.

„Studenti a zaměstnanci tak mohou využívat modernizované a esteticky přitažlivé prostředí, které jim poskytne ideální podmínky pro jejich umělecký a vzdělávací růst,“ dodává Boudníková. Nově obnovený Diplomat se stane významným místem kulturního a vzdělávacího života v Teplicích a širokém okolí.