PLZEŇSKO

Na komunikaci V Radčicích se vrací plný provoz, vznikla tu nová zastávka

S koncem prázdnin se vrátil provoz na ulici V Radčicích. Správa a údržba silnic Plzeňského kraje zde opravila část této klíčové komunikace. Město jako spoluinvestor přitom nechalo postavit novou zastávku MHD Pod Kyjovem za téměř 600 tisíc korun.


„Přestože se jedná ze strany města o menší investici, i ta se počítá a mám z ní radost. Podpora malých obvodů je pro nás důležitá. Cestujícím začne nová zastávka sloužit v průběhu měsíce září,“ řekl primátor Plzně Roman Zarzycký.  

„Rekonstrukci komunikace ve správě Plzeňského kraje využilo město k tomu, že zároveň vybudovalo chybějící zastávku ve směru do centra města. Zlepší se tím docházková vzdálenost k MHD pro obyvatele severozápadní části Radčic i pro zaměstnance zdejší průmyslové zóny. V rámci stavby zde vznikl přístupový chodník, který umožní komfortnější a bezpečnější přístup k zastávce,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. 

„Jsme rádi, že se podařilo opravený úsek komunikace v Radčicích zprovoznit na začátek školního roku, kdy se provoz zpravidla mírně zvyšuje. Tato komunikace byla velmi zatížena stavbou západního obchvatu a jsem rád, že je dnes ve výborném stavu," uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Pavel Čížek. Opraven byl 0,6 kilometru dlouhý úsek komunikace V Radčicích od křížení s ulicí Jarní až po odbočku do Křimic, a to včetně nájezdů v křížení s ostatními komunikacemi. 

Stavba v celkové vysoutěžené ceně 7 788 439 korun včetně DPH je sdruženou investicí města Plzně a Plzeňského kraje. Město prostřednictvím své příspěvkové organizace Správa veřejného statku města Plzně zaplatí za vybudování zastávky s přiléhajícím chodníkem 584 tisíc korun včetně DPH.