ÚSTECKO

Most chystá koupi Prioru pro nové multikino a obchodní prostory

Most plánuje koupit budovu Prioru k revitalizaci městského centra. Po schválení nákupu zastupiteli se zahájí technický průzkum budovy. Cílem je vytvořit moderní multikino a komerční prostory, což by oživilo oblast a zlepšilo kvalitu života.


Vedení města Most se už několik let snaží získat budovu Prioru. Plánují zde rozsáhlý projekt revitalizace městského centra, který by mohl výrazně přispět k oživení oblasti.

Budova Prioru se nachází nedaleko kulturního domu Repre, jenž prochází aktuální rekonstrukcí. Podle primátora Marka Hrvola, který zastupuje hnutí ProMost, by schválení nákupu městskými zastupiteli umožnilo zahájení detailního stavebně technického průzkumu.

Tento průzkum by měl poskytnout potřebné informace o nezbytných opravách a nákladech na budoucí rekonstrukci budovy. Vedení města má ambiciózní plány. V budoucnu by zde, podle jejich představ, mělo vzniknout moderní multikino a komerční prostory.

„Naším cílem je vytvořit z Prioru atraktivní místo, které přitáhne občany i návštěvníky,“ uvedl primátor Hrvol. „Nejenže by se tím zvýšila kvalita života v našem městě, ale rovněž by to mělo pozitivní dopad na lokální ekonomiku.“

Jakmile bude nákup schválen, můžeme očekávat první kroky k jeho přeměně na jednu z klíčových dominant nového městského centra. Zastupitelé by měli tuto otázku projednávat na svém nejbližším zasedání.