BUDĚJOVICKO

Moderní vlaky RegioFox dobývají jižní Čechy

Jižní Čechy zažívají modernizaci železniční dopravy s novými regionálními vlaky RegioFox mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Velenicemi. Od prosince budou jezdit i na dalších trasách v kraji, konkrétně mezi městy Tábor, Písek a Strakonice. Vlakům nechybí Wi-Fi, klimatizace a zásuvky.


Jižní Čechy zažívají modernizaci železniční dopravy. České dráhy nasadily nové regionální vlaky RegioFox, které poprvé vyjely na trať mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Velenicemi. Tyto dvoučlánkové motorové jednotky, přezdívané lišky, tak cestujícím přinášejí vyšší komfort a modernější vybavení.

Nové RegioFoxy budou již od prosince letošního roku jezdit na dalších trasách v Jihočeském kraji. Konkrétně bude sedm těchto moderních vlaků spojovat důležitá města jako Tábor, Písek a Strakonice. Cestující se tak mohou těšit na pohodlnější cestování s možností připojení na Wi-Fi, klimatizací a zásuvkami na dobíjení elektronických zařízení.

Aktuálně jsou dvě spojené jednotky RegioFox nasazeny na trasu z Veselí nad Lužnicí přes Třeboň do Českých Velenic. Tento spoj poskytne kapacitu pro 230 sedících cestujících a prostor pro 16 jízdních kol. Jde o významnou posilu pro regionální železniční dopravu.

Po dokončení rekonstrukce mostu u Červené nad Vltavou se všechny RegioFoxy přesunou na trasu Tábor – Písek – Ražice – Strakonice. Díky tomu se výrazně zvýší dopravní komfort a efektivita spojů mezi těmito městy, což přinese řadu výhod nejen pro běžné cestující, ale i turisty, kteří hojně navštěvují krásy jižních Čech. Autor: Lucie Mašková