ÚSTECKO

Město rozdá 5 mil. Kč na opravy: Chodníky, kontejnery, cesty a sloup

Město schválilo dotace ve výši 5 000 000 Kč pro městské obvody na opravy. Každý obvod získá 1 250 000 Kč.


Město se rozhodlo podpořit své městské obvody a schválilo poskytnutí dotací na investice a opravy na základě jejich žádostí.

Rada města odsouhlasila neinvestiční dotace v celkové hodnotě 5 000 000 Kč, přičemž každému z městských obvodů bude poskytnuta částka 1 250 000 Kč. Tato finanční podpora umožní jednotlivým obvodům uskutečnit různé opravy a investiční projekty.

MO město plánuje využít získané finance na opravu chodníku ve Vaňově. Tento chodník je dlouhodobě v neuspokojivém stavu a jeho oprava přispěje k vyšší bezpečnosti pro chodce.

MO Severní Terasa se zaměří na opravy kontejnerových stání v oblasti Stříbrníky a Severní Terasa. Tato místa jsou často využívána místními obyvateli, a proto je důležité, aby byla v pořádku a funkční.

MO Neštěmice bude rekonstruovat příjezdové komunikace k obytným domům v ulici Peškova, konkrétně č. p. 521 až 524. Oprava těchto cest zlepší přístup k domům a zvýší komfort pro obyvatele.

MO Střekov se postará o opravu sloupu sv. Tří králů s Pietou. Tento historický objekt potřebuje pečlivou údržbu, aby mohl nadále zdobit svůj okolí a připomínat kulturní dědictví města.

Veškeré plánované opravy by měly být dokončeny do konce roku 2024.